Mari K. Niemi (toim.): Kiitos ei! : Kieltäytymisen kulttuurihistoriaa

Kiitos ei!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä Mari K. Niemen toimittama teos kokoaa erilaisia kieltäytymisen muotoja: kirja käsittelee ateismia, raittiusliikettä ja seksistä, vallasta ja sosiaaliturvasta kieltäytymistä, freeganismia ja veganismia ja huippu-urheilijoita ja teknologiakielteisyyttä.

Kieltäytymistä on monenlaista, mutta eri asioista kieltäytymiseen liittyy samankaltaisia piirteitä, eikä kaikki kieltäytyminen ole asketismia tai nuorison uhoa.

Artikkelit tarkastelevat aiheitaan historian ja nykypäivän näkökulmista. Kirjoittajavat ovat yliopistoväkeä, joten artikkelien luonne on jokseenkin akateeminen. Osa oli selkeästi kiinnostavampia kuin toiset, mutta tämä lienee osin makukysymyskin: toiset aiheet kiinnostavat enemmän.

Kokonaisuus oli joka tapauksessa mainio katsaus kieltäytymiseen, jos ei anna tekstien akateemisuuden haitata.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. erinomainen teos! tämän luettuaan ymmärtää taas paremmin eri kieltäytymisen muotoja. Miksi jotakin kieltäytymistä pidetään edistyksellisenä, kun taas toista takapajuisena. oli myös mielenkiintoista, että kieltäytyjät jakautuivat passiivisiin sekä aktiivisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...