Mari K. Niemi (toim.): Kiitos ei! : Kieltäytymisen kulttuurihistoriaa

Osta kirja itsellesi

Tämä Mari K. Niemen toimittama teos kokoaa erilaisia kieltäytymisen muotoja: kirja käsittelee ateismia, raittiusliikettä ja seksistä, vallasta ja sosiaaliturvasta kieltäytymistä, freeganismia ja veganismia ja huippu-urheilijoita ja teknologiakielteisyyttä. Kieltäytymistä on monenlaista, mutta eri asioista kieltäytymiseen liittyy samankaltaisia piirteitä, eikä kaikki kieltäytyminen ole asketismia tai nuorison uhoa.

Artikkelit tarkastelevat aiheitaan historian ja nykypäivän näkökulmista. Kirjoittajavat ovat yliopistoväkeä, joten artikkelien luonne on jokseenkin akateeminen. Osa oli selkeästi kiinnostavampia kuin toiset, mutta tämä lienee osin makukysymyskin: toiset aiheet kiinnostavat enemmän. Kokonaisuus oli joka tapauksessa mainio katsaus kieltäytymiseen, jos ei anna tekstien akateemisuuden haitata.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. erinomainen teos! tämän luettuaan ymmärtää taas paremmin eri kieltäytymisen muotoja. Miksi jotakin kieltäytymistä pidetään edistyksellisenä, kun taas toista takapajuisena. oli myös mielenkiintoista, että kieltäytyjät jakautuivat passiivisiin sekä aktiivisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.