Jari Nenonen: Kipeät ja kuolleet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kipeät ja kuolleet on pakkaus, jossa on kaksi osaa. Kipeitä ovat ne kaikki kamalan hauskat ”sairaudet”, joita kirjan alkuosa on täynnä. Taudit ovat aakkosjärjestyksessä alkaen Ahmimistaudista Yleiseen panetukseen. Tässä tapauksessa on erittäin viihdyttävää lukea näitä taudin kuvia, sillä on siellä joukossa totuuden siemenkin. Aina kun lukee lääkärikirjaa, löytää sieltä itselleen sopivan taudin, hyvässä lykyssä useammankin.

Loppuosa kirjasta on sitten erinäisiin tauteihin menehtyneiden muistokirjoituksia. Jos tavallinen muistokirjoitus on ylistävä, niin Korvaamattomat ei ylistä vaan on pikemminkin inhorealistista. ”En ota osaa. Ilonvalitteluni!” Jokaisessa kuolleen nimessä on auton nimi, Marco Kleinbuss, Elite Pjotr Mähönen ja niin edelleen.

Nenosen kirjat ovat täynnä alatyylistä ja mustaa huumoria. Tämäkään ei tee poikkeusta, joten jos haluaa hetken naureskella sellaisen huumorin parissa, niin olkaa hyvä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...