Jari Nenonen: Kipeät ja kuolleet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kipeät ja kuolleet on pakkaus, jossa on kaksi osaa. Kipeitä ovat ne kaikki kamalan hauskat “sairaudet”, joita kirjan alkuosa on täynnä. Taudit ovat aakkosjärjestyksessä alkaen Ahmimistaudista Yleiseen panetukseen. Tässä tapauksessa on erittäin viihdyttävää lukea näitä taudin kuvia, sillä on siellä joukossa totuuden siemenkin. Aina kun lukee lääkärikirjaa, löytää sieltä itselleen sopivan taudin, hyvässä lykyssä useammankin.

Loppuosa kirjasta on sitten erinäisiin tauteihin menehtyneiden muistokirjoituksia. Jos tavallinen muistokirjoitus on ylistävä, niin Korvaamattomat ei ylistä vaan on pikemminkin inhorealistista. “En ota osaa. Ilonvalitteluni!” Jokaisessa kuolleen nimessä on auton nimi, Marco Kleinbuss, Elite Pjotr Mähönen ja niin edelleen.

Nenosen kirjat ovat täynnä alatyylistä ja mustaa huumoria. Tämäkään ei tee poikkeusta, joten jos haluaa hetken naureskella sellaisen huumorin parissa, niin olkaa hyvä!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...