Cyril Pedrosa: Kolme varjoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pieni Joachim viettää yksinkertaista ja onnellista elämää. Isä tekee metsätöitä, ja äiti hoitaa kotia. Eräänä iltana kaikki kuitenkin muuttuu. Pihaan ilmestyy kolme varjoa, jotka rupeavat vainoamaan Joachimia. Pelastaakseen poikansa isä päättää ottaa lapsen mukaan pitkälle karkumatkalle.  Eksytysyritykset eivät kuitenkaan onnistu, koska varjot seuraavat aina kulkijaa.

Pedrosan sarjakuva-albumi käsittelee lapsen kuolemaa ja sitä, kuinka vaikeaa asiaa on hyväksyä. Menetys ja suru on puettu mystisiin ja taianomaisiin elementteihin. Tarina on välillä pelottavakin. Niin suuri ja läpitunkeva on varjojen voima. Ne hallitsevat ja ovat läsnä kaikkialla. Isä koettaa silti taistella vääjäämätöntä kohtaloa vastaan.

Pedrosa on  palkittu Kolme varjoa -teoksestaan Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla vuonna 2008.  Se ei ole ihme.  Piirrosjälki on eläväistä ja lennokasta. Kokemus Disneyn animaattorina näkyy kyvyssä piirtää liikkuvia hahmoja. Kohtauksista toisiin siirrytään aina vauhdilla ja liioitellen. Sarjakuva-albumin paras ansio on kuitenkin siinä, että tarina pysyy koko ajan mielenkiintoisena ja jännittävänä. Vaikka sivuja on reilusti yli toista sataa, tarinassa ei ole tyhjäkäyntiä.

Kolme varjoa on taiteellinen, kaunis ja koskettava fantasiasarjakuva. Siihen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...