Cyril Pedrosa: Kolme varjoa

Osta kirja itsellesi

Pieni Joachim viettää yksinkertaista ja onnellista elämää. Isä tekee metsätöitä, ja äiti hoitaa kotia. Eräänä iltana kaikki kuitenkin muuttuu. Pihaan ilmestyy kolme varjoa, jotka rupeavat vainoamaan Joachimia. Pelastaakseen poikansa isä päättää ottaa lapsen mukaan pitkälle karkumatkalle.  Eksytysyritykset eivät kuitenkaan onnistu, koska varjot seuraavat aina kulkijaa.

Pedrosan sarjakuva-albumi käsittelee lapsen kuolemaa ja sitä, kuinka vaikeaa asiaa on hyväksyä. Menetys ja suru on puettu mystisiin ja taianomaisiin elementteihin. Tarina on välillä pelottavakin. Niin suuri ja läpitunkeva on varjojen voima. Ne hallitsevat ja ovat läsnä kaikkialla. Isä koettaa silti taistella vääjäämätöntä kohtaloa vastaan.

Pedrosa on  palkittu Kolme varjoa -teoksestaan Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla vuonna 2008.  Se ei ole ihme.  Piirrosjälki on eläväistä ja lennokasta. Kokemus Disneyn animaattorina näkyy kyvyssä piirtää liikkuvia hahmoja. Kohtauksista toisiin siirrytään aina vauhdilla ja liioitellen. Sarjakuva-albumin paras ansio on kuitenkin siinä, että tarina pysyy koko ajan mielenkiintoisena ja jännittävänä. Vaikka sivuja on reilusti yli toista sataa, tarinassa ei ole tyhjäkäyntiä.

Kolme varjoa on taiteellinen, kaunis ja koskettava fantasiasarjakuva. Siihen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...