Laura Salama: Kommarikakaran Helsinki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kommarikakaran Helsinki on ihana kirja. Pieni, lyhyitä sujuvan napakoita tekstejä ja aivan mahtavia piirroskuvia.

Laura Salama, Hannu Salaman tytär, on tehnyt niin rakastettavan kirjan, että sen lukee yhdeltä istumalta. Kirjassa hän kulkee pitkin lapsuutensa Helsinkiä, monille meillekin tuttuja paikkoja, kertoo niistä ja aina on kiva piiroskuva siinä rinnalla. Laura osaa piirtää ja kirjoittaa, täysin omintakeisella tyylillä, joka valloittaa lukijansa. Piirrokset ovat niin lystikkäitä, että haluaisi heti olla vieressä katsomassa. Kirjaa lukiessa tulee sellainen olo, kuin kulkisi mukana pitkin Helsinkiä ja tarkkailisi kaupunkia samalla lailla kuin kirjailija.

Kun käydään Ateneumissa, Laura muistelee olleensa siellä lapsena isänsä kanssa. Vilautellaan muistikuvia kulttuurielämän arjesta. Kun kierretään muita paikkoja, saa tietää, millaista siellä on ollut silloin kun Laura on ollut lapsi tai nuori ja millaista siellä on nyt.

Arkkitehtuuriin otetaan kantaa ja lukija ei voi muuta kuin olla samaa mieltä. Pahin on rautatieaseman Ravintola Eliel, joka nykyisin on Burger King. Tässä kohtaa lukijalla keittää varmaan kovemmin kuin kirjailijalla.

Laura Salama kertoo jokaisesta paikasta myös taustoja, niin että paikka on hallinnassa muutenkin kuin siltä osin, mitä silmällä näkee. Millään ei olisi halunnut kirjan loppuvan vaan olisi toivonut matkan jatkuvan!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...