Eila Pennanen: Koreuden tähden

Koreuden tähden

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koreuden tähden on suoraa jatkoa Himmun rakkaudet -kirjalle. Himmulla on nyt mies, Huugo, jonka rouvana hän elelee Nalkalassa. Mies käy töissä, Himmu viettää kotirouvan elämää, työ Varosen fasterin kaupassa on takana.

Nuoren rouvan elo ei ole aivan huoletonta. Päänvaivaa tulee anopista ja Huugon siskosta Ainosta, jotka molemmat pyörivät Himmun ja Huugon nurkissa riesana. Sisko on kulttuuri-ihminen, jonka taiteidenihailu ja kirjallinen harrastuneisuus johtaa lopulta skandaalinomaisiin tapahtumiin.

Sivussa lukija saa aimo annoksen ajankuvaa 1900-luvun alusta. Nyt yli satavuotias Tampereen kauppahalli oli muutaman vuoden ikäinen uutuus, joka vaikutti epäilyttävältä kauppatoriin verrattuna, ja Tampereen tuomiokirkko oli vasta rakennettava Johanneksen kirkko, jonka arvotaidetta paheksuttiin joukolla.

Politiikkaakin on. 1900-luvun alun sortovuosia eletään ja suomalaisten välit venäläishallintoon ovat tulehtuneet. Työläisnäkökulmaa tarjoaa Himmun entinen heila Kalle-Jussi, jonka myötä tutustutaan Yrjö Mäkeliniin ja käydään Helsingissä asti suurmielenosoituksissa – ja jopa kaavaillaan Bobrikovin murhan innoittamia terroritekoja! Suurlakkokin Tampereella nähdään.

Koreuden tähden on mainio kirja, jossa sadan vuoden takainen arkirealismi tarjoaa nykylukijalle oivan kurkistuksen vanhoihin aikoihin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...