Eila Pennanen: Koreuden tähden

Koreuden tähden

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koreuden tähden on suoraa jatkoa Himmun rakkaudet -kirjalle. Himmulla on nyt mies, Huugo, jonka rouvana hän elelee Nalkalassa. Mies käy töissä, Himmu viettää kotirouvan elämää, työ Varosen fasterin kaupassa on takana.

Nuoren rouvan elo ei ole aivan huoletonta. Päänvaivaa tulee anopista ja Huugon siskosta Ainosta, jotka molemmat pyörivät Himmun ja Huugon nurkissa riesana. Sisko on kulttuuri-ihminen, jonka taiteidenihailu ja kirjallinen harrastuneisuus johtaa lopulta skandaalinomaisiin tapahtumiin.

Sivussa lukija saa aimo annoksen ajankuvaa 1900-luvun alusta. Nyt yli satavuotias Tampereen kauppahalli oli muutaman vuoden ikäinen uutuus, joka vaikutti epäilyttävältä kauppatoriin verrattuna, ja Tampereen tuomiokirkko oli vasta rakennettava Johanneksen kirkko, jonka arvotaidetta paheksuttiin joukolla.

Politiikkaakin on. 1900-luvun alun sortovuosia eletään ja suomalaisten välit venäläishallintoon ovat tulehtuneet. Työläisnäkökulmaa tarjoaa Himmun entinen heila Kalle-Jussi, jonka myötä tutustutaan Yrjö Mäkeliniin ja käydään Helsingissä asti suurmielenosoituksissa – ja jopa kaavaillaan Bobrikovin murhan innoittamia terroritekoja! Suurlakkokin Tampereella nähdään.

Koreuden tähden on mainio kirja, jossa sadan vuoden takainen arkirealismi tarjoaa nykylukijalle oivan kurkistuksen vanhoihin aikoihin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...