Eija Piekkari: Kuolema rannalla

Osta kirja itsellesi

”Kikkaratukkaisen poliisin hän halusi kiertää kaukaa. Naisella oli liian tutkivat silmät ja ilme sellainen kuin hän olisi juuri oivaltanut jotain, jota ei aikonut kertoa kellekään. Naisen edessä alkoi tuntea itsensä paljastetuksi.” Näin miettii yksi Kuolema rannalla -romaanin henkilöistä, mutta kukapa meistä lukijoista haluaisi kiertää kiharatukkaisen Krisse Elon kaukaa? Ainakin minulle hän on yksi ehdottomia suosikkejani kotimaisessa dekkarikirjallisuudessa.

Tällä kertaa Krisse nousee juuri sängyn pohjalta flunssan kourista ja palaa töihin toivoen, ettei mitään kovin kimuranttia olisi vastassa. Toisin kuitenkin käy – läheisen Tiilijärven rannalta on löydetty surmatun naisen ruumis. Ja löytäjänä jälleen kerran koiranulkoiluttaja – mihin joutuisivatkaan poliisit ilman tätä ihmisryhmää? Tapauksen tutkimuksen tiimellyksessä saamme sitten myös seurata poliisiaseman Pepen ja Anna-Stiinan sekä tietysti myös tutkintasihteeri Riikan poukkoilevia rakkauselämiä. Ja kotopuolessa tapahtuu ikäviä, kun Krissen mies Aksu joutuu vaaralliseen onnettomuuteen. Joka tapauksessa Kristiinan bestis Samppa huolehtii asioista kuten aina ennenkin, laittaa ruokaa ja hoitaa lapsia, ja Kasolan veljesten sahtikanisterin
antimiakin nautitaan silloin tällöin.

Olihan tämä taas mukavaa luettavaa; jännitystä oli sopivasti, samoin värikkäitä henkilöitä. Suosittelen lämpimästi Kristiina Elo -sarjaa kaikille kotimaisen dekkarin ystäville, mikäli ei ole tullut jo kovin monta kertaa aikaisemmin sanottua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...