Ritva Sarkola: Kuoleman musta kirja

Kuoleman musta kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jännittävä tarina oli tämä, Kuoleman musta kirja, jonka lukee melko nopeasti, päästääkseen loppuun, saadakseen tietää, kuka oli se, joka teki murhan ja miksi.

Lukija pääsee heti Orilammelle, missä tuntuu olevan säpinää. Kuka tapaa ja ketä? Kaikki draaman ainekset keitetään kasaan, kun ei tiedetä, kuka on kenen kanssa ja millä lailla. Mustasukkaisuus saa kaikki syyt ja elkeet nostaa päätään.

Kun kauniin naisen, Nina Ollilan, ruumis löytyy, niin siitä se alkaa. Ruumiin löytäjä on myös nainen, Mia Talikka. Molempiin naisiin, sekä elävään että kuolleeseen, liittyy yksi yhteinen tekijä, mies, Jyrki Helola. Jyrkillä oli suhde molempiin naisiin, joista Mia Talikka oli vielä raskaana. Tilannetta ei helpota yhtään se, että myös Mia Talikka meinataan murhata.

Sekavaa sotkua selvittelemään saapuvat Helsingistä Mäntyharjulle rikoskomisario Matti Heikkilä ja huumeosaston päällikkö Jussi Viitamies, sillä huumeitakin on mausteena. Ihmissuhdesoppaa tämä kirja kuitenkin on parhaimmillaan. Lopussa kaikki selviää, murhaaja löytyy ja se on pääasia. Muuten loppuratkaisu Jyrki Helolan osalta jäi ehkä hieman ärsyttämään.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...