Ritva Sarkola: Kuoleman musta kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jännittävä tarina oli tämä, Kuoleman musta kirja, jonka lukee melko nopeasti, päästääkseen loppuun, saadakseen tietää, kuka oli se, joka teki murhan ja miksi.

Lukija pääsee heti Orilammelle, missä tuntuu olevan säpinää. Kuka tapaa ja ketä? Kaikki draaman ainekset keitetään kasaan, kun ei tiedetä, kuka on kenen kanssa ja millä lailla. Mustasukkaisuus saa kaikki syyt ja elkeet nostaa päätään.

Kun kauniin naisen, Nina Ollilan, ruumis löytyy, niin siitä se alkaa. Ruumiin löytäjä on myös nainen, Mia Talikka. Molempiin naisiin, sekä elävään että kuolleeseen, liittyy yksi yhteinen tekijä, mies, Jyrki Helola. Jyrkillä oli suhde molempiin naisiin, joista Mia Talikka oli vielä raskaana. Tilannetta ei helpota yhtään se, että myös Mia Talikka meinataan murhata.

Sekavaa sotkua selvittelemään saapuvat Helsingistä Mäntyharjulle rikoskomisario Matti Heikkilä ja huumeosaston päällikkö Jussi Viitamies, sillä huumeitakin on mausteena. Ihmissuhdesoppaa tämä kirja kuitenkin on parhaimmillaan. Lopussa kaikki selviää, murhaaja löytyy ja se on pääasia. Muuten loppuratkaisu Jyrki Helolan osalta jäi ehkä hieman ärsyttämään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...