John Dickson Carr: Kuolemankello

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuolemankello on hyvin perinteinen dekkari. Kirjan päähenkilönä hääräilee John Dickson Carrin vakiohahmo tohtori Gideon Fell, jota seuraa watsonmaisesti herra Melson.

Kirja kertoo tapauksesta, jota tohtori Fell kuvaa ainoaksi, joka on todella häntä kauhistuttanut. Murha, kerrostalon rappusissa kellon viisarilla tapahtunut väkivallanteko, onkin kylmäverinen ja kerrassaan ovelasti suunniteltu. Varas tunkeutuu kellosepän työpajaan ja anastaa kellosta viisarit. Mitään muuta ei ole viety, vain käytännössä arvottoman kellon viisarit.

Pelkästään varkaudesta ei ole kyse, vaan Fell pääsee tutkimaan murhaa. Juttu näyttää selvältä: ruumiin ääreltä löytyy mies, joka osoittaa ruumista äänenvaimentimella varustetulla pistoolilla. Aivan näin yksinkertaisesta jutusta ei kuitenkaan ole kyse, eikä miestä olekaan tapettu ampumalla – hänen niskastaan kun törröttää iso kellon viisari. Siinäpä Fellille mysteeriä kerrassaan.

Loppuratkaisu on miellyttävän odottamaton ja pirullinen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...