John Dickson Carr: Kuolemankello

Osta kirja itsellesi

Kuolemankello on hyvin perinteinen dekkari. Kirjan päähenkilönä hääräilee John Dickson Carrin vakiohahmo tohtori Gideon Fell, jota seuraa watsonmaisesti herra Melson.

Kirja kertoo tapauksesta, jota tohtori Fell kuvaa ainoaksi, joka on todella häntä kauhistuttanut. Murha, kerrostalon rappusissa kellon viisarilla tapahtunut väkivallanteko, onkin kylmäverinen ja kerrassaan ovelasti suunniteltu. Varas tunkeutuu kellosepän työpajaan ja anastaa kellosta viisarit. Mitään muuta ei ole viety, vain käytännössä arvottoman kellon viisarit.

Pelkästään varkaudesta ei ole kyse, vaan Fell pääsee tutkimaan murhaa. Juttu näyttää selvältä: ruumiin ääreltä löytyy mies, joka osoittaa ruumista äänenvaimentimella varustetulla pistoolilla. Aivan näin yksinkertaisesta jutusta ei kuitenkaan ole kyse, eikä miestä olekaan tapettu ampumalla – hänen niskastaan kun törröttää iso kellon viisari. Siinäpä Fellille mysteeriä kerrassaan.

Loppuratkaisu on miellyttävän odottamaton ja pirullinen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.