John Dickson Carr: Kadonnut hirsipuu

Osta kirja itsellesi

Tämä hurmaava murhamysteeri lienee paras lukemani Carrilta. Kaikki elementit ovat koossa: mystisiä katoamisia, makaaberia tunnelmaa hirsipuiden varjossa, kartalta kadonnut rikospaikka, nokkela etsivä… Tässä tapauksessa on Henri Bencolinille taas mietittävää, mutta kun loppuun päästään, rikos on ratkaistu ja se, mikä oli Bencolinille ilmeistä alusta alkaen, yllättää lukijan varmasti.

Tarina alkaa kuvauksella parikymmentäsenttisestä hirttolavan miniatyyristä. Bencolin ja Sir John Landervorne, entinen Scotland Yardin poliisipäällikkö, keskustelevat Brimstone-kerholla rikosjutuista. Poistuessaan salongista miehet ovat jäädä limusiinin alle – limusiinin, jota ohjastaa kuollut mies, egyptiläisen hämärämies Nezam El Moulkin autonkuljettaja.

Sir John ja Bencolin päätyvät lyömään vetoa, saako Bencolin selvitettyä murhan kahdessa päivässä. Mefistomainen Bencolin on onneksi juuri oikea mies selvittelemään tällaista varsin yliluonnollisen oloista murhatapausta. Vedonlyönnin tulos ei siis yllätä ketään, mutta tapauksessa riittää muuten yllättäviä käänteitä koko kirjan mitalle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...