John Grisham: Lainlukijat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Zola, Mark ja Todd ovat viimeisen vuoden oikeustieteen opiskelijoita surkeassa yliopistossa. Tulevaisuus ei vaikuta hääviltä, sillä työpaikkoja on vähän ja opintolainaa useita satojatuhansia dollareita. Kun kolmikon ystävä tekee itsemurhan, he päättävät muuttaa suunnitelmiaan. On aika ryhtyä valejuristeiksi.

Grishamin Lainlukijoiden alkuasetelma on mielenkiintoinen. Grisham tuo mielellään kirjoissaan esille yhteiskunnallisia ongelmia, ja tällä kertaa hän on keskittynyt opiskelijoiden velkataakkoihin, paperittomien asemaan ja rikkaiden pahuuteen. Lainlukijoissa teemat eivät kanna aivan loppuun asti, mutta Grisham osaa kirjoittaa aina miellyttäviä, soljuvia ja hauskoja kirjoja. Lainlukijat on mukavaa, helppoa luettavaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kommentti

  1. Yksi surkemmista ellei surkein Grishamin teos. Rutiinilla kirjoitetttua turhaa kevyttä ja turhaa jorinaa kakskolmasosaa tekstistä ja loppua kannattelee yksinkertainen ja helppo juonen kehittely. Yleensäkin Grishamin kirjojen taso laskee kuin se kuuluisa lehmän häntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...