Iain M. Banks: Tähystä tuulenpuolta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tähän Kulttuuri-tarinaan liittyvät Kulttuurin orbitaali Masaq’ ja sen Mieli, Chelgrian majuri Quilan ja tämän lajitoveri ja vihamies säveltäjä Ziller ja jokunen muu henkilö.

Tyypilliseen Iain M. Banksin tyyliin alkuun esitellään useita irrallisia tapahtumia, joiden yhteydet paljastuvat tarinan edetessä. Majuri Quilanilla on tehtävä, mutta kirjan alussa tämä ei vielä tiedä muuta kuin sen, että hänellä on tehtävä. Quilanille ja lukijalle asia paljastuu hiljalleen, tarinan edetessä.

Ja se juonesta. Tarinaa kerrotaan Banksin kirjojen tapaan sujuvasti ja mukaansatempaavasti. Melkoista avaruusoopperaahan se on, mutta niin on hyvä, jos pystyy heittäytymään mukaan ja ottamaan oudot nimet vakavasti. Suosittelen yrittämään: Banksin teokset ovat modernin scifin huippua.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...