Outi Pakkanen: Macbeth on kuollut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä Outi Pakkasen dekkari näki päivänvalon jo 1999, mutta ilmestyi nyt pokkaripainoksena. No, ei haittaa, sillä niin hyvin on tämä säilynyt, ettei ikää huomaa kuin Häkkisen voitosta ja markka-ajasta.

Suuri Näyttelijä Arttu Jaala on kaikkien ihannoima näyttelijä, jolla on ollut loisteliaita rooleja. Juuri valmistellaan huikeaa näytelmää, pienellä näyttelijäporukalla. Vähän ennen ensi-iltaa tapahtuu murha. Arttu Jaala on kuollut.

Pakkanen marssittaa kaikki framille ja jokaisella tuntuu olevan jonkinlainen syy murhaan. Arttu Jaalan ex-vaimot Gitta Gröhn ja Elviira Metsä. Lisäksi tulee teatteriporukkaa, ohjaaja Perttu Väänänen, valaistusmies Niko Mäkiaho ja puvustaja Sariminna Elo. Jokaisella on joku kytkös Arttu Jaalaan, mutta millainen — se selviää, kun kirja etenee. Lisäksi on muutamia muita, kuten poliisit.

Draamaa piisaa, toki, koska eletään taiteilijaporukassa. Suuri tunteita ja salaisuuksia kirjasta pulpahtaa tämän tästä. Kuten Arttu Jaalan poika, kuka ja kenen kanssa.

Eletään Helsingissä, ollaan Lauttasaaressa ja keskustassa. Koska ollaan Outi Pakkasen kirjassa, niin toki Anna Laine on myös mukana. Unohtaa ei sovi syömistä, sillä jälleen kokataan herkkuja, joihin löytyy reseptit kirjan lopusta.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...