Jennifer Egan: Manhattan Beach

Manhattan Beach

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eletään lamakautta New Yorkissa. Annan isä Ed Kerrigan työskentelee satamassa liiton hommissa, mutta tekee sivussa epämääräisiä bisneksiä gangsteri Dexter Stylesin kanssa. Näissä yhteyksissä 12-vuotias Anna kohtaa Stylesin ensimmäistä kertaa.

Sitten seuraa hyppäys 1940-luvulle, sotavuosiin. Isä on kadonnut jonnekin ja Anna työskentelee Brooklynissä telakoilla, mittaamassa taistelulaivoihin tulevia osia. Työ on puuduttavaa ja yksitoikkoista, eikä riitä Annalle. Anna haaveilee sukeltajan työstä, vaikka siihen hommaan naiset eivät ole tervetulleita, sotavuosista ja miespulasta huolimatta.

Eräänä iltana Anna kohtaa Dexter Stylesin yökerhossa, kiinnittää Stylesin huomion itseensä ja alkaa kohtalokas vuorovaikutus. Styles kiinnostuu Annasta, Anna taas on kiinnostunut isänsä kohtalosta, jota Styles voi mahdollisesti valaista.

Manhattan Beach on mielenkiintoinen romaani 1940-luvun New Yorkista ja elämästä sodan varjossa. Anna on oivallinen päähenkilö: sisukas, itsepäinen ja kiinnostava. Sivussa kuljetetaan Dexter Stylesin ja Annan isän tarinoita; ne valottavat New Yorkin yökerhojen alamaailman kuvioita.

Tarina aukeaa monesta suunnasta, mutta välillä tuli kyllä ikävä Annan luo – ei olisi haitannut, jos kirja olisi keskittynyt enemmän Annaan. Mainio romaani tämä silti on, hienoa ajankuvaa menneestä maailmasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...