Sinikka Nopola: Matkustan melko harvoin ja muita kirjoituksia

Matkustan melko harvoin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sinikka Nopolan kirja Matkustan melko harvoin ja muita kirjoituksia on tuttuun tapaan lyhytproosaa, joka voidaan luokitella myös esimerkiksi pakinoiksi. Ne ovat lyhyitä tekstejä asia-aiheista eikä tällä kertaa ole mukana kokonaan fiktiivisiä tekstejä. Kirjasta löytyvät tekstit on alunperin kirjoitettu radiossa esitettäviksi pakinoiksi.

Teksteissä käsitellään esimerkiksi matkailuun, asumiseen ja ihmissuhteisiin liittyviä aiheita. Useista aiemmista kirjoista tutut henkilöhahmot Rampe ja Eila puuttuvat tästä osasta kokonaan. Toisaalta se on hyvää vaihtelua, toisaalta taas jäin kaipaamaan heitä. Tässä kirjassa ei paneuduta hämäläiseen mielenlaatuun samalla tavalla kuin joissakin aikaisemmissa Nopolan kirjoituksissa. Murretekstejäkään ei ole mukana kuin yksi. Tämä olikin itselleni sopiva tilanne, kun olen sen verran erilaisessa ympäristössä asunut aina.

Kirja ei laadullisesti poikkea niistä Nopolan aikaisemmista pakinakokoelmista, vaan on yhtä hyvä kuin aikaisemmatkin (ehkä jopa vähän parempi). Kirjailija nyt vaan sattuu olemaan mielestäni taitava tekstin käyttäjä….

Marko Gustafsson haastattelee Sinikka Nopolaa Prosak-proosaklubilla.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...