Vesa Kontiainen: Mika Sundqvist : Suomirockin sekatyömies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suurin osa meistä tietää, kuka on Mika Sundqvist tai ainakin on kuullut biisin Moottoripyörä on moottoripyörä… Mitä muuta Mika on?

Vesa Kontiainen on kerännyt Mikasta lähes kaiken ja se tulee julki tiiliskivikirjassa, jossa on haastateltu Mikaa, joka on päässyt kertomaan kaiken sen, mitä seitsemänkymppisen miehen elämässä on tapahtunut.

Omaan nuoruuteeni kuului vahvasti Alwari Tuohitorvi, joka oli Sundqvistin bändi ja jota kuunneltiin kovasti ja olipa Mikan julistekin seinällä. Sittemmin Sundqvist osallistui muiden muassa Syksyn Säveleen kappaleella Hormoonihiiret.

Jos häntä ei liioin näkynyt, niin hänpä on häärännyt taustalla. Perustamallaan MSL-studiolla kävi bändi jos toinenkin levyttämässä. Niistä on tarinoita kirja väärällään. Lisäksi hän sävelsi ja sanoitti tunnetuille artisteille kappaleita; muiden muassa Popedan Kersantti Karoliina on Mikan kynästä.

Kirja alkaa lapsuudesta ja päättyy suunnilleen tähän päivään. Lopussa on vaimon sana ja se on napakka ja rehellinen. Parasta kuitenkin koko kirjassa on se, kun Mika kertoo, koska jutut ovat ratkiriemukkaita muistelmia.

Asiasta paljon tietäville on listattu vähän luettelomaisesti mitä ja milloin, mutta ne tavallinen lukija voi ohittaa, jos ei kiinnostusta piisaa.

Kaiken kaikkiaan hauska luotaus suomirockin historiaan, sillä mukana on runsaasti tuttuja nimiä ja tapahtumia. Runsas kuvitus antaa lisämaustetta ja tukee tarinoita. Lisäksi usein otin puhelimesta apuja ja kuuntelin jonkun kappaleen, jonka tekoa käsiteltiin ja niin pääsi varsin mukavaan fiilikseen.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...