Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon

Osta kirja itsellesi

Sanat, jotka ensimmäisenä tulevat mieleen tästä kirjasta ovat kaunis ja herkkä. Kirja kuvaa katkelman pariskunnan, Klausin ja Lilianin elämää. Arkkitehti Klaus ja kielenkääntäjä Lilian toteuttavat unelmaansa ja muuttavat valkoiseen omakotitaloon maalle. Naapurissa asuu alusta asti heitä kiehtova, boheemi pariskunta, jonka menneisyyteen liittyy synkkä salaisuus.

Arki muuttaa Lilianin ja Klausin suhdetta ja lopulta vaikuttaa siltä, että suhde ja unelmatalo ovatkin lähinnä kulissia. Kerronta on herkkää ja loppuun saakka arvoituksellista. Visuaalisia kokemuksia kuvaillaan erityisen tarkasti ja parisuhteen arki tuntuu todelliselta. Pienet katkelmat valottavat myös suhteen alkua ja loppu on yllätyksellinen.

Yleensä en tykkää lukea liian taiteellisia kertomuksia, joissa jätetään lukijan varaan tulkinta siitä, mitä oikeastaan tapahtuu. Tässä kirjassa kuitenkin nautin taiteellisen kauniista kielestä ja visuaalisuudesta, tarkasta kuvauksesta ja kerronnan arvoituksellisesta vihjailusta, sillä tarina oli kuitenkin myös tarpeeksi suoraan kerrottu ja konkreettinen.

Luin tarinaa suurella mielenkiinnolla loppuun asti. Lopulta jäin vielä ihmettelemään mitä kirjan nimellä haluttiinkaan sanoa. Suosittelen lämpimästi kaikille kaunista kieltä ja silti melko nopealukuista tunnelmavälipalaa kaipaaville lukijoille! Tarjolla on hienojakoista ihmissuhdedraamaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...