Joel Haahtela: Adèlen kysymys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Käsissäni oli ihana, pieni kirja, mutta miten suuria ajatuksia ja kauniita sanoja!

Mies lähtee Pyreneille, luostariin tutkimaan pyhimystä nimeltä Adèle. Pyhä Adèle putosi 900 vuotta sitten jyrkänteeltä ja julistettiin sittemmin pyhimykseksi. Mitä Adèlelle oikein tapahtui, siitä mies haluaa ottaa selkoa. Luin niin innoissani, että olin ihan varma, että on ollut olemassa Pyhä Adèle ja jopa googletin, turhaan.

Mies asuu luostarissa ja saa käyttöönsä kaiken mahdollisen materiaalin voidakseen perehtyä Adèlen menneisyyteen, aikaan jolloin hän eli. Samalla hän pääsee osalliseksi siitä elämästä, jota munkit elävät. Ihan uskomattoman rauhoittavaa kuvausta.

Paitsi että mies on luostarissa, hän liikkuu myös sen ulkopuolella ja tapaa muutamia ihmisiä. Paikka ja sen erilaisuus normaaliarkeen nähden panee miehen miettimään omaa elämäänsä ja sen koukeroita. Vaimoaan ja jo aikuista poikaansa. Melkein tulee sellainen olo, että mies voisi vaan jäädä sinne, unohtaa kaiken menneen ja aloittaa uusiksi…

Joel Haahtela on yksi lempikirjailijoitani ja olen aina nauttinut tavattomasti hänen tavastaan kirjoittaa, kuvata ihmisiä ja paikkoja, tilanteita. Kieli on niin kaunista, että sitä on pysähdyttävä välillä makustelemaan. En voinut lukea kirjaa kerralla, vaan herkuttelin sen parissa useita kertoja, sillä millään en suonut sen loppuvan.

Ihan ehdoton suosikkini!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...