Stephen Baxter: Navigator

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Time’s Tapestry jatkuu ja käy aina vain mielenkiintoisemmaksi. Edellinen osa Conqueror jätti Englannin taakse ja nyt tapahtumien keskipisteessä on Espanja, joka oli Euroopan polttopiste 1200–1400-luvuilla. Maurit valloittivat koko Iberian ja olivat vyöryä jopa Pyreneiden yli. Kristityt eurooppalaiset onnistuivat kuitenkin lopulta valloittamaan Espanjan takaisin. Tämä taistelu ja siitä lähtien käynnissä ollut kamppailu islamin ja kristinuskon välillä on Navigatorin ytimessä.

Tälläkin kertaa ihmetellään ennustuksia. Nyt profetioita on jo useampia — ja ne kilpailevat keskenään! Pääosissa on kaksi vastakkaista näkemystä siitä, mitä edellisessä kirjassa esitellyillä Jumalan koneilla pitäisi tehdä ja mihin suuntaan ennustuksen mainitseman Kyyhkysen pitäisi lähteä. Mennäkö itään islamia vastaan vai länteen kohti uusia mahdollisuuksia?

Tarina on kiehtova ja mukana on paljon historiasta tuttuja elementtejä: Roger Bacon, espanjalainen inkvisitio, ristiretket ja niin edelleen. Tällä kertaa mukana on aikaisempaa selvemmin vaihtoehtohistoriallisia ja tieteiskirjallisia elementtejä. Tarina on myös aikaisempaa jännittävämpi, kiitos kilpailevien ennustusten. Näkökulmat historiaan ovat kiinnostavia.

Sarja jatkaa edelleen vahvana, joten viimeinen osa, Weaver, on aivan pakollista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...