Stephen Baxter: Navigator

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Time’s Tapestry jatkuu ja käy aina vain mielenkiintoisemmaksi. Edellinen osa Conqueror jätti Englannin taakse ja nyt tapahtumien keskipisteessä on Espanja, joka oli Euroopan polttopiste 1200–1400-luvuilla. Maurit valloittivat koko Iberian ja olivat vyöryä jopa Pyreneiden yli. Kristityt eurooppalaiset onnistuivat kuitenkin lopulta valloittamaan Espanjan takaisin. Tämä taistelu ja siitä lähtien käynnissä ollut kamppailu islamin ja kristinuskon välillä on Navigatorin ytimessä.

Tälläkin kertaa ihmetellään ennustuksia. Nyt profetioita on jo useampia — ja ne kilpailevat keskenään! Pääosissa on kaksi vastakkaista näkemystä siitä, mitä edellisessä kirjassa esitellyillä Jumalan koneilla pitäisi tehdä ja mihin suuntaan ennustuksen mainitseman Kyyhkysen pitäisi lähteä. Mennäkö itään islamia vastaan vai länteen kohti uusia mahdollisuuksia?

Tarina on kiehtova ja mukana on paljon historiasta tuttuja elementtejä: Roger Bacon, espanjalainen inkvisitio, ristiretket ja niin edelleen. Tällä kertaa mukana on aikaisempaa selvemmin vaihtoehtohistoriallisia ja tieteiskirjallisia elementtejä. Tarina on myös aikaisempaa jännittävämpi, kiitos kilpailevien ennustusten. Näkökulmat historiaan ovat kiinnostavia.

Sarja jatkaa edelleen vahvana, joten viimeinen osa, Weaver, on aivan pakollista luettavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...