Aura Sevón: Okulovulva

Okulovulva

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arvelin aikoinaan Aviadorin katalogia selaillessani, että Okulovulva on joko kiehtova tai aivan sietämätön. Nyt on luettu ja vastaus on selvä: vahvasti ollaan kiehtovan puolella. Aura Sevónin nimi oli tuttu ranskankielisen kirjallisuuden kääntäjänä, nyt on aika debytoida kirjailijana. Sevónin esikoisteos Okulovulva aloittaa lukijan hämmentämisen heti nimellään, eikä se siihen jää. Kirja alkaa kuvauksella huvipuistosta, joka päättyy onnettomuuteen maailmanpyörässä.

Siitä sukelletaan sekoitukseen, jossa on monenlaisia aineksia: feminististä kirjallisuusanalyysiä, pornoelokuvien tarkastelua, maskuliinisen automarkkinoinnin maailman parodiointia, tekstarimielipiteitä, historian vähäntunnettujen naisten esittelyä, mitä kaikkea – melkoinen kollaasi tämä on ja täynnä kaikenlaista mielenkiintoista. Lopussa on lähdeluettelokin, jos syvempi perehtyminen aiheisiin kiinnostaa. Teosta on luonnehdittu esseeromaaniksi, mikä onkin kelpo nimitys.

Kirjassa riittää analysoitavaa ja pureskeltavaa. Virkistävää on sen naisnäkökulma, tuntuu että kovin usein tällaista kokeellista ja omituista kirjallisuutta tehdään miesneronäkökulmasta. Tässä on vahvasti naisen katse mukana. Hyvä niin. Okulovulva tarjoaa monipuolisen feministisen tripin kaunokirjallisuuden ja esseiden keinoin. Sille matkalle kannattaa heittäytyä mukaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...