Kristiina Harjula: Ollaanko me jo vanhoja? : elämää suurten ikäluokkien matkassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ollanko me jo vanhoja? on lupsakka kirja suurten ikäluokkien matkassa. Kristiina Harjula on koonnut kirjan, jossa pääsee ääneen hänen itsensä lisäksi joukko muitakin.

Kirja etenee kronologisesti vuosikymmen kerrallaan. Alussa eletään sodanjälkeistä aikaa, jolloin kirjassa olevat henkilöt ovat syntyneet ja eläneet lapsuuttaan.

Kristiina Harjula kertoo, mitä kulloinkin tapahtui ja mikä oli milloinkin tapetilla. Välillä hän valottaa omiakin muistojaan. Mukana koko kirjan kulkevat Seija, Kauko, Helena, Maija, Tapani, Oili ja Lasse. He kukin ovat mukana omilla nimillään ja jokaisella heistä on omat muistonsa, omat kokemuksensa.

Vaikka en ole heidän ikäpolveaan vaan hivenen nuorempaa, niin kyllä vaan oli silti mukava kulkea heidän tarinoidensa seurassa. Niin, ja hypätä mukaan muistoihin siinä vaiheessa, kun tuli kohdalle itsellekin ne tutut vuosikymmenet.

Mukavaa muistinvirkistystä omaan lapsuuteen ja nuoruuteen ja niihin tapahtumiin, jotka silloin olivat ihmisten mielissä. Niin ja ollaanko me vanhoja? Joidenkin mielestä kyllä, sillä eihän siinä ole mitään vikaa. Miksi kierrellä ja keksiä uusia sanoja kuvaamaan sitä, että ikää tulee.

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Elämä kantaa eteen isoja ja pieniä kiviä, mutta myös valoa ja lämpöä. Tykkäsin tavattomasti tästä kirjasta, joka on hyvin rakennettu ja henkilöt sopivasti erilaisia ja muistelut niin antoisia.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...