Tauri Oksala: Operaatio linko eli Droonit Helsingin yllä

Operaatio linko eli Droonit Helsingin yllä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Virologian professori Viljakainen on radikalisoitunut vanhetessaan. Kun koronapandemia on viimein hellittänyt ja parin vuoden tauon jälkeen on mahdollista jälleen järjestää suuria yleisötapahtumia, aikoo Viljakainen tehdä Suvilahden festivaalialueelle terrori-iskun. Konttorirotta Kari Sankari ja hänen työkaverinsa Minja saavat sattumalta vihiä suunnitelmasta, mutta vaikka rikosetsivät Helmi ja Raipe saadaan mobilisoiduksi apuun, on aivan sekunneista kiinni, onnistuuko Viljakaisen droonihyökkäys vai ei.

Tauri Oksala debytoi sarjakuvantekijänä muutama vuosi sitten hienolla Kymppiegee-albumilla. Sen kerronnan keskiössä oli Helsingissä leijailevan kymmenen euron setelin matka kädestä toiseen. Nyt uusi Operaatio linko eli Droonit Helsingin yllä on selkeämmin perinteinen juonivetoinen toimintasarjakuva, jossa tiukat tilanteet seuraavat sähäkästi toisiaan kuin jännityselokuvassa. Oksalan kerronta on vaivattoman sujuvaa, kuvakulmat ja ruutujaot taiten harkittuja.

Yhtenä tärkeänä piirteenä sekä Operaatio lingossa että myös Kymppiegessä on tapahtumapaikkojen tunnistettava sijoittuminen Helsinkiin. Tauri Oksala on mainio piirtäjä, joka osaa löytää sekä miljöölleen että hahmoilleen oikean ilmaisumuodon. Yksityiskohtia on tarpeeksi, ei liikaa. Kuvat pääsevät oikeuksiinsa isossa sivukoossa.

Operaatio linko on jännittävä ja vauhdikas sarjistrilleri, jota on helppo suositella kotimaisen uuden sarjakuvan ystäville. Luepa sinäkin!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...