Pirita Tolvanen: Paroni : Jarno Saarisen elämä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pirita Tolvasen tietokirja Paroni : Jarno Saarisen elämä ilahduttaa heti ensivilkaisulla. Lasten kuvakirjat yksittäisistä urheilijoista eivät ole hirveän yleisiä, itse asiassa ei tule nyt yhtään muuta esimerkkiä mieleen. Jarno Saarinen on kuitenkin suomalaisen urheilun kuolemattomia legendoja, joten miksipä ei mies ansaitsisi myös omaa kuvakirjaansa.

Tolvanen on sekä kirjoittanut että kuvittanut kirjan ja jälki on vakuuttavaa. Saarisen uraa seurataan aina jääradalla vuonna 1965 voitetusta ensimmäisestä Suomen mestaruudesta, Italian Monzassa sattuneeseen kohtalokkaaseen onnettomuuteen. Kirjassa olevat kartat auttavat hahmottamaan, missä Saarinen oikein kilpaili ja saavutti voittonsa.

Tolvanen on haastatellut kirjaa varten myös Soili Karmea, Jarno Saarisen leskeä. On luultavasti näitä haastatteluja kiittäminen, että kirjassa painotetaan Jarnon ja Soilin loistavaa tiimityöskentelyä, erittäin mielenkiintoista luettavaa sekin. Kuvitus on retrohenkistä vektorigrafiikkaa joka sopii tyyliltään ja värimaailmaltaan ajan henkeen hyvin.

Paroni : Jarno Saarisen elämä on ilahduttava uutuus lastenkirjamarkkinoilla, jota voi suositella myös hieman vanhemmille lukijoille.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...