Jenna Kunnas ja Noora Kunnas: Kaheli sakki ja pöyhkeä Paroni

Kaheli sakki ja pöyhkeä paroni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mauri Kunnaksen tyttärien Nooran ja Jennan luoma Kaheli sakki seikkailee jo toisessa kirjassaan. Edellisen kirjan Kaheli sakki ja kauhujen kaappi tunteminen ei ole tarpeen, Pöyhkeä Paroni aukeaa kyllä vaikka henkilöt eivät olisi entuudestaan tuttuja.

Kirjan pääosassa on Majatalo Perätuuli, jossa asustaa sekalainen joukko asukkaita. Joukkio saa yllättäen riesakseen pöyhkeän Paronin, joka oitis nimittää itsensä kaiken hallitsijaksi ja olettaa, että kaikki muut ovat olemassa vain palvellakseen häntä. Majuri Kuugelbum varsinkin ottaa Paronin saapumisen raskaasti ja alkaa oitis punoa juonia Paronista pääsemiseksi.

Kirja kertoo pääasiassa näistä erilaisista epäonnisista yrityksistä päästä Paronista eroon ja toisaalta Paronin diktaattorimaisista kohtuuttomuuksista. Lopulta Paronista päästään, mutta eipä tämä tainnut mitään oppia. Paroni on tympeä tyyppi ja majatalon asukkaatkin aika negatiivisia toisiaan kohtaan, varsinkin herkkätunteista Hemppa-norsua kohdellaan kautta linjan ikävän tylysti.

Kaheli sakki ja pöyhkeä Paroni on kelpo kirja; ei lastenkirjojen huippua, mutta lapset kyllä pitivät ja halusivat tarinan kuulla. Toimii siis. Teksti on kooltaan ja määrältään sellaista, että se sopii itsekin luettavaksi vähän pienemmillekin lukijoille, jos ei nyt ihan aloittelijoiden kirja olekaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...