Timo Parvela: Pate aarresaarella

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pate saa enoltaan synttärilahjaksi metallinpaljastimen – hieno peli, mutta vaikuttaa siltä, ettei se tunnista metallia, joten Pate vähän kolauttaa sitä, ja tulee ehkä rikkoneeksi sen.

Pian enolta tulee lentoliput Japaniin, jossa kuulemma odottaa aarre. Paten on ehdottomasti otettava metallinpaljastin mukaansa, vaan missäköhän välissä enolle kehtaisi tunnustaa, että laite taitaa olla rikki? Enolla on suuret suunnitelmat ja suorastaan maailman pelastaminen mielessä, ensin pitäisi vain löytää aarre.

Pate aarresaarella on melkoista sekoilua, koohotusta ja hölmöilyä alusta loppuun. Juonessa ei suoraan sanottuna ole juuri järjen hiventäkään, mutta Pasi Pitkäsen kuvitus on hauskaa ja vaikka minusta tämä jääkin Pate-sarjan ensimmäisistä kirjoista pahasti jälkeen, kahdeksanvuotias luki ja tykkäsi kovasti. Tekstiä on vähän ja kuvia paljon, joten vähän heikommatkin lukijat tästä kyllä selviytyvät.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...