Timo Parvela: Paten aikakirjat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Timo Parvelan suositut Ella-kirjat ovat saaneet uuden spinoff-sarjan, jonka päähenkilöksi on nostettu joukon värikkäin tapaus Pate. Paten aikakirjat aloittaa uuden helppolukuisen ja hauskan sarjan, jossa seurataan Paten edesottamuksia.

Ensimmäisessä kirjassa Paten perhe saa vieraan, kun Paten ulkomailla asuva eno tulee käymään. Heti alkajaisiksi Patella menee sekaisin eno ja emu, joten enoa odottaa makuuhuoneessa siististi pedatun sängyn sijasta mukava oksista rakennettu pesä. Vielä älyttömämpiä käänteitä on luvassa, kun eno ihastuu Paten uimakoulun opettajaan.

Kirjan kuvittaja Pasi Pitkänen oli minulle uusi tuttavuus, mutta mieluisa sellainen: kirjan kuvitus on runsasta, selkeää ja hauskaa. Paten aikakirjat on erittäin helppolukuinen ja lyhyt, ja sopii siten hyvin ekaluokkalaisten itse luettavaksi. Mukana on tosin Parvelan tyyliin vähän aikuishuumoriakin, joka ei välttämättä lapsille aukea. Ella-kirjojen ystäville Paten seikkailut ovat takuutoimivaa viihdettä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Ilman muuta täytyy tutustua tähän, olenhan koukussa Ella-kirjoihin.

  2. Peukut Patelle! Taas nauroin yksikseni ja kaverit lähistöllä ihmetteli. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...