Bruce Sterling (toim.): Peililasit : cyberpunk-antologia

Osta kirja itsellesi

Voi hyvänen aika miten voikin olla kirjalla luotaantyöntävä kansi. No, onneksi kanteen on ruman kuvan viereen läiskitty nimilistaa antologian kirjoittajista, se helpottaa tuskaa kummasti: Greg Bear, William Gibson, Pat Cadigan

Tämä Bruce Sterlingin kokoama antologia kerää yksiin kansiin edustavan otoksen cyberpunk-kirjailijoita ja Bruce Sterlingin esipuheen, josta selviää, mistä tässä liikkessä oikein oli kyse. ”Cyberpunk tulee valtakunnasta, jossa tietokonehakkeri ja rokkari menevät ristiin, kulttuurin petrimaljasta jossa kiemurtelevat geenit liittyvät toisiinsa.” Novelleilla on jotain yhteistä – cyberpunkin karheus urbaanisuus ja rock-henkisyys välittyvät.

Antologia on saavuttanut kulttimainetta. Se on mainio katsaus siihen, mitä 1980-luvun vauhdikkain scifin alalaji edusti. Arvelisin, että lukemalla tämän kokoelman ja Gibsonin Neurovelhon saa varsin vankan kuvan cyberpunkista.

Pitkä miinus kokoelmalle tulee siitä, ettei novellien alkuperäisistä julkaisutiedoista ole sanaakaan, edes alkuperäisiä nimiä ei mainita. Suomennokset tuntuivat paikoin vähän kulmikkailta, mutta suurempaa valittamista ei ole.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...