Bruce Sterling (toim.): Peililasit : cyberpunk-antologia

Peililasit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Voi hyvänen aika miten voikin olla kirjalla luotaantyöntävä kansi. No, onneksi kanteen on ruman kuvan viereen läiskitty nimilistaa antologian kirjoittajista, se helpottaa tuskaa kummasti: Greg Bear, William Gibson, Pat Cadigan

Tämä Bruce Sterlingin kokoama antologia kerää yksiin kansiin edustavan otoksen cyberpunk-kirjailijoita ja Bruce Sterlingin esipuheen, josta selviää, mistä tässä liikkessä oikein oli kyse. “Cyberpunk tulee valtakunnasta, jossa tietokonehakkeri ja rokkari menevät ristiin, kulttuurin petrimaljasta jossa kiemurtelevat geenit liittyvät toisiinsa.” Novelleilla on jotain yhteistä – cyberpunkin karheus urbaanisuus ja rock-henkisyys välittyvät.

Antologia on saavuttanut kulttimainetta. Se on mainio katsaus siihen, mitä 1980-luvun vauhdikkain scifin alalaji edusti. Arvelisin, että lukemalla tämän kokoelman ja Gibsonin Neurovelhon saa varsin vankan kuvan cyberpunkista.

Pitkä miinus kokoelmalle tulee siitä, ettei novellien alkuperäisistä julkaisutiedoista ole sanaakaan, edes alkuperäisiä nimiä ei mainita. Suomennokset tuntuivat paikoin vähän kulmikkailta, mutta suurempaa valittamista ei ole.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...