Janice Y.K. Lee: Pianotunnit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja sijoittuu 1940- ja 1950-lukujen Hongkongiin ja vie keskelle värikkäitä ihmiskohtaloita ja ympäristöä, joka on varsin poikkeuksellinen.

Tarinan alussa eletään jo 1950-lukua. Englantilainen nuorikko Claire saapuu miehensä mukana kaupunkiin ja tutustuu varakkaaseen kiinalaiseen Chenin perheeseen, joiden tyttärelle hän alkaa antaa pianotunteja. Clairen elämä on kuitenkin muuten melko tylsää ja seikkailunhalu herää. Hän haluaa tutustua ihmisiin ja ympäristöön, vaikka onkin vähän arka ja pelokas.

1940-luvun tapahtumissa taas ovat mukana Will, näennäisesti huoleton ja sarkastinen kaveri, joka kulkee tarinan loppuun asti sekä euraasialainen kaunotar, tuolloinen erikoisuus, Trudy. Mukaan ovat tälläkin kertaa sotkeutuneet myös vaikutusvaltaiset Chenit.

Toisen maailmansodan aikaiset kuvaukset japanilaisten pystyttämästä vankileiristä ovat karmeat; nälkää, sairauksia ja kuolemaa. Muutenkin kaupungilla nähdään kauheuksia ja monet kokevat elämänsä karmeimpia aikoja. Silti rakkaus kukoistaa, varsinkin salainen sellainen. Muitakin salaisuuksia on ilmassa näillä vuosikymmenillä…

Pianotunnit on houkuttavaa, helposti luettavaa tekstiä ja tarina on kauniskin omalla tavallaan. Uskottavaa kerrontaa sodanaikaisista ihmiskohtaloista taustalla Hongkong, jonka historiasta ei ole tältä osin paljoa aikaisemmin kerrottu.

Esikoisteos kirjailijalta, joka tietää mistä kirjoittaa. Lee on itse syntyisin Hongkongista ja hän on opiskellut Yhdysvalloissa. Ehkä tästäkin syystä kerronta avautuu länsimaiselle lukijalle helposti, lukeminen on miellyttävää ja teksti vie mukanaan kiitettävästi. Miinukset menevät kirjan kannelle, joka ei kerro mitään itse teoksesta… onko tämä nyt saivartelua, mutta joskus kansikin vaikuttaa lukuvalintaan. Suosittelen sekä ihmissuhde- että historiaosuudesta kiinnostuneille!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...