Mauri Kunnas: Piitles : tarina erään rockbändin alkutaipaleesta

Piitles

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mauri Kunnas on Suomen tunnetuimpia The Beatles -faneja, joka on nyt vuodattanut faniuttaan ja asiantuntemustaan kertomalla The Beatlesin alkuvaiheet sarjakuvan muodossa. Tukeva kirja kattaa bändin historiaa herrojen lapsuudesta aina ensimmäisiin levytyksiin asti, eli paljon on mahtunut mukaan, mutta paljon jää vielä kertomatta.

Tyyli on Nyrok Citynsä lukeneille tuttu, lasten kuvakirjojen kanssa tällä on vähemmän tekemistä. Kuvat ovat silti tulvillaan kaikenlaisia hauskoja yksityiskohtia. Kunnaksen ote on varma ja päähenkilöt on luonnosteltu hienosti, kuvat ovat karikatyyrimäisiä, mutta todellakin kohteidensa näköisiä.

Kunnas tuntee Beatlesien historiasta yksityiskohtia toisensa perään, se on selvää, kun kirjaa lukee. Tekstiä on runsaasti ja se on täynnä kaikenlaista knoppitietoutta Beatleseista. Lukijaa vallan heikottaa tietopaljouden edessä ja jos aihepiiri ei niin vallan kiinnosta, Piitles on raskasta luettavaa. Aiheesta kiinnostuneet voivatkin sitten ahmia herkullisen tiedonjyvän toisensa perään.

Vakuuttava teos. Nyt vain voi toivoa, että Piitles julkaistaisiin myös englanniksi, luulisi tällaiselle pläjäykselle olevan kysyntää Beatles-fanien keskuudessa maailmanlaajuisestikin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...