Pipsa ja parhaat synttärikemut

Pipsa ja parhaat synttärikemut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pipsa Possu on saanut kutsun synttärikemuihin. Koska päivänsankarina on Hanna Hiiri, ovat juhlat missäpä muuallakaan kuin Juustomaailmassa.

Juustomaailmassa on mahtavaa; niin joki veneineen kuin lentokoneet ja vuoretkin on kaikki tehty mistäpä muustakaan kuin juustosta – tekojuustosta tosin. Kun lopuksi vielä haistellaan ja maistellaan erilaisia juustoja juustolinnassa, tulee päivästä kaiken kaikkiaan mainio. Ihan parhaat synttärikemut maailman parhaassa paikassa!

Pipsamaisen yksinkertainen tarina otettiin meillä vastaan tyypilliseen tapaan eli sangen kiinnostuneesti. Itse taas vastaavasti tykkäsin siitä, että Pipsa-kirjoille epätyypilliseen tapaan kirja on ihan tavallinen kuvakirja, jonka parissa lapsi oikeasti keskittyy kuuntelemaan ja katselemaan satua ilman, että energiasta valtaosa suuntautuu nappien paineluun tai muiden ”erikoisefektien” tutkailuun, kuten Pipsa-kirjojen parissa tavallisesti. Kun näin suositusta hahmosta on kyse, on mielestäni sen avulla järkevää tutustuttaa vähän vähemmänkin lukutoukkamaisia lapsia ihan oikeisiin kirjoihin.

Suositus siis näille kemuille.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...