Katariina Romppainen: Pitkät päiväunet

Osta kirja itsellesi

Nuori nainen pestautuu yksityiseen kotihoitopalveluun. Hän ei ole saanut mitään koulutusta, mutta väärillä papereilla se onnistuu eli hän on valekodinhoitaja. Oikeasti hän on työtön toimittaja, joka haluaa tietää, mitä vanhusten hoito on.

Homma alkaa lupaavasti, sillä vanhukset pitävät hänestä. Heti alkuun käy honkkeli, koska Rita ei tiedä, mikä on dosetti ja niin jää vanhukselta kokonaan lääkkeet ottamatta. Siitä seuraa tämän vanhuksen piristyminen! Vanhus, Arvo Kaski, alkaa saada voimiaan takaisin ja siitä alkaa koko kirjan huikea tarina.

Kirja marsittaa esiin yhden sun toisen elämänvaiheet, jotka ovat varsin kiehtovia. Käydään läpi niin Ritan kuin Arvonkin koko perhe ja läheiset.

Katariina Romppainen kirjoittaa helppotajuisesti ja mukaansa tempaavasti, että kirjaa ei meinaa millään malttaa laskea käsistään. Vaikka teksti on kepeää, asia on vakava ja herättää ajatuksia. Pitkiä päiväunia…

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...