Katariina Romppainen: Pitkät päiväunet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuori nainen pestautuu yksityiseen kotihoitopalveluun. Hän ei ole saanut mitään koulutusta, mutta väärillä papereilla se onnistuu eli hän on valekodinhoitaja. Oikeasti hän on työtön toimittaja, joka haluaa tietää, mitä vanhusten hoito on.

Homma alkaa lupaavasti, sillä vanhukset pitävät hänestä. Heti alkuun käy honkkeli, koska Rita ei tiedä, mikä on dosetti ja niin jää vanhukselta kokonaan lääkkeet ottamatta. Siitä seuraa tämän vanhuksen piristyminen! Vanhus, Arvo Kaski, alkaa saada voimiaan takaisin ja siitä alkaa koko kirjan huikea tarina.

Kirja marsittaa esiin yhden sun toisen elämänvaiheet, jotka ovat varsin kiehtovia. Käydään läpi niin Ritan kuin Arvonkin koko perhe ja läheiset.

Katariina Romppainen kirjoittaa helppotajuisesti ja mukaansa tempaavasti, että kirjaa ei meinaa millään malttaa laskea käsistään. Vaikka teksti on kepeää, asia on vakava ja herättää ajatuksia. Pitkiä päiväunia…

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...