Felix Weinberg: Poika 30529 : elossa viiden keskitysleirin jälkeen

Poika 30529

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Poika 30529 on erittäin hyvin kerrottu pala historiaa. Felix Weinberg kertoo ajasta, jolloin hän oli lapsi, eli onnellisena rakastavien vanhempien kanssa. Hän kertoo siitä, miten nuo lapsuuden päivät auttoivat häntä käymään läpi sen kaiken kauheuden, mitä seurasi sen jälkeen. Hän vietti kukkeimman nuoruutensa keskitysleireillä. Hän menetti perheensä ja kotinsa, ihan kaiken.

Vanhoilla päivillään hän päätti kertoa kaiken. Kaiken mitä muisti ja siitä mitä ei muistanut, hän otti selvää. Ei voi muistaa paikkoja ja aikoja, kun on ollut niin huonossa kunnossa, että tuskin on tiennyt olevansa elossa.

Nuori Felix käytti nuoruuden kekseliäisyyttä ja elämän uskoa hyväkseen ja selvisi sillä. On uskomatonta, mihin kaikkeen ihminen taipuu.

Kerronta on mieleenpainuvaa, siinä ei ole katkeruuden häivääkään ja se tekee kirjasta niin ihanan. Kauheista asioista on kerrottu niin uskomattomalla tyylillä, että kirjaa on kaikesta huolimatta ilo lukea.

Lopussa Felix Weinberg kertoo, kuinka hän sodan päätyttyä pääsee Englantiin ja tapaa isänsä eli eräänlainen onnellinen loppu tälläkin kertomuksella.

Kirjassa on vain 179 sivua, joten sen lukee hetkessä, vaikka sitä olisi lukenut paljon kauemminkin!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...