Brigitte Findakly ja Lewis Trondheim: Poppies of Iraq

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Brigitte Findaklyn suku kuuluu ihmisryhmään, josta harvemmin tulee luettua, kristittyihin arabeihin. Suku on vuosisatoja asunut alueella, joka nykyään tunnetaan Irakina. Tämä on kuitenkin vain yksi niistä asioista, jotka muuttuvat muistelmien edetessä aina 1950-luvulta nykypäivään.

Poppies of Iraq on ensisilmäyksellä varsin kevyellä otteella tehty muistelmasarjakuva. Pienet herttaiset ja värikkäät hahmot sekä kuvapäiväkirjamainen toteutus kertovat kuitenkin painavaa asiaa siitä, kuinka yhteiskunta vähitellen menettää vapautensa. Kirja koostuu yhden tai kahden sivun mittaisista muistoista, jotka käsittelevät muiden muassa irakilaista tapakulttuuria, hauskoja lapsuuden anekdootteja, ja sitten niitä ei niin hauskoa muistoja Irakin muutoksesta ja perheen vaikeasta sopeutumisesta uuteen kotimaahansa Ranskaan.

Kaipuu Irakiin on voimakas, mutta mitä tehdä, kun paikkaa johon kaipaat ei oikeastaan ole enää olemassakaan? Minkälaista oli elämä kristittynä muslimien keskellä? Sarjakuva on erityisen mielenkiintoinen siinä suhteessa, että se antaa näkymän sellaisen ihmisryhmän arkeen, josta yleensä ei kuule mediassa yhtään mitään. Sarjakuvaan on ripoteltu mukaan myös oikeita perhevalokuvia vuosien varrelta, yksityiskohta joka miellytti ainakin itseäni.

Brigitte Findakly on työskennellyt jo vuosikymmeniä sarjakuvien värittäjänä, sarjakuvan on piirtänyt puolestaan kuuluisa Lewis Trondheim, joka on myöskin Brigitten aviomies. Yhteistyönä syntynyt sarjakuva on eittämättä varsin onnistunut kokonaisuus ja hieno lisä muistelmasarjakuvien yhä kasvavaan joukkoon, kannattaa lukea!

Brigitten matkat kotimaahansa alkavat saada yhä epämiellyttävämpiä sävyjä.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...