Jeffrey Ford: The Portrait of Mrs. Charbuque

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On vuosi 1893. Newyorkilainen taidemaalari Piambo tuntee taiteellisen intohimonsa nahistuvan. Piambo elättää itseään maalaamalla uusrikkaiden muotokuvia. Pakotie avautuu, kun Piambolle tarjotaan erikoista tehtävää: hänen on maalattava rouva Charbuquen muotokuva. Palkkioksi luvataan valtava summa rahaa, niin paljon, että Piambo pystyisi jättämään muotokuvat vuosiksi ja keskittymään todelliseen taiteeseen.

Näin ihmeelliseellä tarjouksella on luonnollisesti ehtonsa: Piambo ei saa nähdä rouva Charbuqueta, vaan saa kohdata tämän ainoastaan sermin takana. Rouva Charbuque kertoo Piambolle elämästään, unelmistaan, peloistaan… sen tiedon perusteella Piambon tulee maalata muotokuva.

Tehtävä on haastava, mutta Piambo on valmis ottamaan sen vastaan. Mutta entäs sitten, kun kaupunkia alkavat vaivata mystiset kuolemantapaukset ja tuntuu, että Piambo uppoaa keskelle tapahtumia, joita hän ei voi hallita? Tarina vetää lukijan mukaansa yhtä tehokkaasti kuin Charbuquen muotokuva Piambon. Jeffrey Ford on kirjoittanut todella fantastisen ja maagisen tarinan, joka miellyttää varmasti mysteerien ja outojen tapahtumien ystävää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...