JP Ahonen: Puskaradio

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puskaradio on poliittinen, päivän uutisaiheita käsittelevä strippisarjakuva, joka on ilmestynyt pääasiassa Journalisti-lehdessä vuosina 2009–2012. Villimmän Pohjolan piirtäjänä tunnettu JP Ahonen on tällä kertaa valinnut työkalukseen eläinhahmoiset karikatyyrit tunnetuista henkilöistä. Karikatyyrit ovat parhaimmillaan erinomaisen teräviä.

Terävää on Puskaradion kynä muutenkin. Sarjakuva on terävää ja varsin kyynistäkin satiiria, jossa päivänpolttavista aiheista revitään paikoin hyvinkin mustanpuhuvaa huumoria. Eipä esimerkiksi Sanoman avustajasopimuksista kovin kepeää huumoria voisikaan repiä. Joidenkin makuun Puskaradio onkin varmasti liiankin kyyninen. Minä pidin.

Jutut ovat hyvin ajankohtaisia, joten ajan kuluessa niiden vetovoima voi hieman hiipua, kun aiheet eivät ole enää tätä päivää. Toisaalta, tällaisenaan sarjakuva on mainio katsaus aikoinaan puhuttaneisiin aiheisiin, ja Ahonen on onneksi koonnut loppuun tiiviin sivun mittaisen selitysosion, joka taustoittaa juttuja. Tällä hetkellä sitä ei välttämättä kaipaa, mutta vaikkapa kymmenen vuoden päästä luettaessa selityksille on varmasti jo tarvetta.

Puskaradio on julmasti hauska paketti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...