Susan Abulhawa: Rakkaudetonta maailmaa vastaan

Rakkaudetonta maailmaa vastaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Voimakas, kaunis ja silmät avaava romaani palestiinalaisten kamppailusta.

Nahrin elämä alkoi Kuwaitista, johon hänen äitinsä asettui paettuaan Palestiinasta. Tästä alkoi hänen elämänmittainen kamppailunsa löytää kotinsa ja tuntea olevansa kiinnittynyt johonkin tai johonkuhun tässä maailmassa.

Nahrin nuoruudessa raha on tiukassa ja veljen yliopistohaaveet ovat suuret. Nahrilla on koko perhe elätettävänään, eikä asiaa auta muun palestiinalais­yhteisön juoruilu, sekä Kuwaitin kiristyvä pakolaisvastainen mielipide.

Romaani kertoo Nahrin matkasta hänen isiensä maille Palestiinaan ja se kuvaa riipaisevan tarkasti niitä rakkaudettomia ja yksinäisiä hetkiä, jotka hän joutui kokemaan pelätessään läheistensä ja oman henkensä puolesta taistellessaan palestiinalaisvastarintaliikkeessä.

Tarina itsessään on kerrottu jälkikäteen erityisvankilan sellistä käsin, jossa Nahr kertaa elämänsä kulkua toimittajien vierailujen vähentyessä vuosi vuodelta.

Israelin ja Palestiinan jäätyneestä konfliktista on luettu maailmalla jo vuosia. Aivan toista on elää alueella ja kokea kaikki sortotoimet paikan päältä, oman kodin sisältä. On eri asia tutkia aluetta keskittyen vain sen historiaan ja faktoihin, jättäen tunteet sivuun. Tämä romaani on niin täynnä suuria tunteita ja taistelua, etten ole pitkään aikaan lukenut mitään näin vakuuttavaa.

Susan Abulhawan kyky kirjoittaa yhdistelee hänen huikeaa kuvailuaan ja omia kokemuksiaan, niin että tuloksena on mieleenpainuva romaani, jota ei voi jättää kesken.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...