Pertti Jarla: Rivo-Riitta

Rivo-Riitta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Käsissäni oli Rivo-Riitta, kirjanomainen sarjakuvaeepos. Luin sen yheltä istumalta ja se tuotti minulle suunnatonta riemua. Jos kestää niin sanottua tuhmaa huumoria, niin tämä kirja on sitä kannesta kanteen. Kielellä leikittelyä niin, että pelkästään oivaltaessaan sen, mistä on kysymys, on hymyn paikka.

Rivo-Riitta on Fingerporista tuttu rääväsuinen kahvilanemäntä, tuhti täti, jonka silmiä ei ole tainut kukaan nähdä. Sen sijaan huulessa roikkuva tupakka on suorastaan tavaramerkki. Rivo-Riitta laukoo kaikkea sopimatonta sopimattomaan aikaan, mutta melkoisen nasevasti.

Riitan lisäksi kirjassa vilahtavat kaikki muutkin Fingerporin naiset, kuten muun muassa Irma Vesa, Heimo Vesan kauniimpi osapuoli. Lisäksi on Meedio-Mirjan jokasään horoskooppi.

Kyllä – tämä sarjakuvakirja oli pettämätöntä Jarlaa, siihen voi aina luottaa!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...