Diana Wynne Jones: Rönsyilevä talo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on Diane Wynne Jonesin kolmas ja toistaiseksi viimeisin paluu Liikkuvan linnan maailmaan. Tällä kertaa pääosassa on nuori Charmain Baker, jonka Sempronia-täti päättää lähettää Charmainin isosedän, maineikkaan velho Williamin, talonvahdiksi kun isosetä on keijujen luona toipumassa sairaudestaan.

Pumpulissa — ja aivan erityisesti kaukana kaikista kotitöistä — kasvatettu Charmain viihtyisi paremmin kirjojen parissa, mutta ei kotioloista vapautuminenkaan ihan huono juttu ole. Isosedän maagisessa talossa on kuitenkin kestämistä. Onnekseen ja kiusakseen Charmain saa seurakseen William-sedän velho-oppilaan Peterin. Peter on surkea velho ja Charmain onneton kotitöissä.

Seuraa paljon hupsuja kommelluksia, mutta myös seikkailua ja jännitystä. Charmain saa talonvahtimisen lisäksi töitä kuninkaan kirjastosta ja joutuu tutustumaan valtakunnan synkkään salaisuuteen, jota ratkaisemaan on palkattu —luonnollisesti — Howl ja Sophie.

Rönsyilevä talo on hauska, leppoisa ja viihdyttävä kirja. Kirjatoukka Charmain on yhtä aikaa avuton ja nokkela ja varmasti kirjojenystävää miellyttävä päähenkilö. Kirja alkaa hitaasti ja joutuu lopussa kirimään juonensa kasaan varsin nopeasti, mutta kokonaisuus on yhtä kaikki toimiva.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...