Diana Wynne Jones: Rönsyilevä talo

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja on Diane Wynne Jonesin kolmas ja toistaiseksi viimeisin paluu Liikkuvan linnan maailmaan. Tällä kertaa pääosassa on nuori Charmain Baker, jonka Sempronia-täti päättää lähettää Charmainin isosedän, maineikkaan velho Williamin, talonvahdiksi kun isosetä on keijujen luona toipumassa sairaudestaan.

Pumpulissa — ja aivan erityisesti kaukana kaikista kotitöistä — kasvatettu Charmain viihtyisi paremmin kirjojen parissa, mutta ei kotioloista vapautuminenkaan ihan huono juttu ole. Isosedän maagisessa talossa on kuitenkin kestämistä. Onnekseen ja kiusakseen Charmain saa seurakseen William-sedän velho-oppilaan Peterin. Peter on surkea velho ja Charmain onneton kotitöissä.

Seuraa paljon hupsuja kommelluksia, mutta myös seikkailua ja jännitystä. Charmain saa talonvahtimisen lisäksi töitä kuninkaan kirjastosta ja joutuu tutustumaan valtakunnan synkkään salaisuuteen, jota ratkaisemaan on palkattu —luonnollisesti — Howl ja Sophie.

Rönsyilevä talo on hauska, leppoisa ja viihdyttävä kirja. Kirjatoukka Charmain on yhtä aikaa avuton ja nokkela ja varmasti kirjojenystävää miellyttävä päähenkilö. Kirja alkaa hitaasti ja joutuu lopussa kirimään juonensa kasaan varsin nopeasti, mutta kokonaisuus on yhtä kaikki toimiva.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.