Miljenko Jergović: Sarajevolainen Marlboro

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Novellikokoelman punaisena lankana on Sarajevo. Kokoelma on julkaistu 1994, Jugoslavian hajoamissotien aikaan. Niinpä se kertookin paljon siitä, miten sota ihmisiin vaikutti. Ei suoraan sotatoimista, niinkään, vaan kaikesta siinä ympärillä.

Jergović on kirjailijana runollinen, kuvia maalaileva. Lyhyet novellit piirtävät katkelmia ja tunnelmia Sarajevosta ja elämästä sodan liepeillä. Kannatti lukea, kyllä tämä ymmärrystä eurooppalaisuudesta laajensi.

Kokoelman hieno lopetus on kirjojen katoavaisuudesta kertova novelli Kirjasto, muistomerkki Sarajevon yliopiston kirjastolle, jonka kohtalo oli roihuta.

Hyväile hellästi kirjojasi, muukalainen, ja muista että ne ovat tomua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...