Miljenko Jergović: Sarajevolainen Marlboro

Sarajevolainen Marlboro

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Novellikokoelman punaisena lankana on Sarajevo. Kokoelma on julkaistu 1994, Jugoslavian hajoamissotien aikaan. Niinpä se kertookin paljon siitä, miten sota ihmisiin vaikutti. Ei suoraan sotatoimista, niinkään, vaan kaikesta siinä ympärillä.

Jergović on kirjailijana runollinen, kuvia maalaileva. Lyhyet novellit piirtävät katkelmia ja tunnelmia Sarajevosta ja elämästä sodan liepeillä. Kannatti lukea, kyllä tämä ymmärrystä eurooppalaisuudesta laajensi.

Kokoelman hieno lopetus on kirjojen katoavaisuudesta kertova novelli Kirjasto, muistomerkki Sarajevon yliopiston kirjastolle, jonka kohtalo oli roihuta.

Hyväile hellästi kirjojasi, muukalainen, ja muista että ne ovat tomua.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...