Hergé: Sininen lootus

Sininen lootus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sininen lootus jatkaa Lehtimies Tintti seikkailee -sarjaa, eli on mustavalkoinen facsimile-painos alkuperäisestä vuoden 1936 ranskalaisesta julkaisusta.

Tarina on suoraa jatkoa Faaraon sikaarit -albumille. Tintti on Intiassa Rawhajputalan maharajan vieraana, kun hän saa vieraan Šanghaista. Juuri kun vieras on kertomassa asiaansa, häntä ammutaan myrkkynuolella, jossa on radjaidjahia, hulluksi tekevää myrkkyä. Tintti lähtee Šanghaihin selvittämään tapahtumia ja ajautuu taas kansainvälisen huumekaupan pyörteisiin.

Sininen lootus on merkittävä teos Tintti-kataloogissa, sillä siitä alkavat valistuneemmat ja paremmin tutkitut tarinat. Aikaisemmat albumit syyllistyvät melko raskaisiin stereotypioihin ja kiinalaisistakin on aikaisemmissa albumeissa melko synkeä kuva.

Hergén negatiivista kuvaa kiinalaisista oli vain vahvistanut boksarikapinan uutisointi, mutta nyt eräs katolinen pappi saattoi Hergén kontaktiin kiinalaisen vaihto-oppilaan kanssa, josta tuli Hergélle läheinen ystävä ja jonka avulla Sinisen lootuksen kuva kiinalaisista on huomattavasti myönteisempi ja inhimillisempi. Japanilaiset esiintyvät albumissa hurjemmassa valossa, mutta albumi oli tiettävästi hyvin suosittu Japanissa, joten kuvaus ei taida olla siltä osin erityisen loukkaava.

Suuria sisällöllisiä eroja tässä alkuperäisversiossa ei vuoden 1946 värilliseen laitokseen ole. Sivuja on tuplaten, mutta materiaalia ei, vaan kyse on ruutujen koosta ja taiton tiiviydestä. Kaunis kovakantinen kirja on edelleen ilo silmälle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 249 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...