Gene Wolfe: Soturi sumussa

Soturi sumussa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Gene Wolfen Soturi sumussa oli kirja, jonka suomentaminen yllätti monet fantasiagenren lukijat iloisesti. Tähän on syynä se, että vakavaa, aikuisille suunnattua fantasiaa julkaistaan suomeksi nykyään aika vähän ja vielä vähemmän näistä julkaistuista on vanhoja merkkiteoksia. Soturi sumussa ilmestyi alunperin 1986 ja sijoittuu antiikin Kreikkaan.

Kirjassa palkkasoturi, joka käyttää nimeä Latro, on saanut iskun päähänsä. Vamman ansiosta hänen muistinsa rajoittuu vain edelliseen päivään, joten hän joutuu pitämään kirjaa asioistaan. Näistä muistiinpanoista rakentuu sitten tarina, jossa hän etsii parannuskeinoa ja todistaa erilaisia asioita yliluonnollisuuksia.

Latro on mielenkiintoinen päähenkilö, joka hieman leikittelee Wolfen yhdellä suosikkitehokeinolla: epäluotettavalla kertojalla.

Monet pitävät Soturi sumussa -kirjaa Wolfen parhaana. Se ei ole vaatimattomasti sanottu, sillä hän on kuitenkin julkaissut myös muun muassa Uuden auringon kirja -sarjan, joka aikanaan keräsi kaikki mahdolliset palkinnot. Soturi sumussa voitti parhaan fantasiakirjan Locus-palkinnon ja oli ehdolla sekä Nebulaan että World Fantasy -palkintoon.

Wolfen tuotantoa suosittelen aina luettavaksi ihmisille, jotka sanovat fantasiakirjallisuuden olevan yksinkertaisia seikkailukertomuksia. Soturi sumussa on kyllä seikkailukertomus, mutta Wolfen kirjoitustyyli uskaltaa haastaa lukijansa. Kuten Uuden auringon kirja -sarjakin, Soturi sumussa toimii toisella lukukerralla vain paremmin.

Gene Wolfen Soturi Sumussa on hyvä kirja. Sitä voi suositella niin fantasiakirjallisuuden kuin myös historiallisista seikkailuromaaneista pitäville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...