Paul McEuen: Spiraali

Osta kirja itsellesi

Liam Connor saa toisen maailmansodan lopussa kutsun Tyynellemerelle. Yhdysvaltojen sotalaiva oli löytänyt japanilaisen sukellusveneen, josta löytyi yhtä vaille kuollut miehistö. Viimeinenkin japanilainen sotilas tekee itsemurhan räjäyttämällä itsensä. Sotalaivan miehistö sairastuu pahasti. Tauti on jonkinlainen sienitauti ja siksi Connor, sienien asiantuntija, kutsutaan paikalle. Paljastuu, että kyseessä on tuomiopäivän ase nimeltään uzumaki.

New Yorkissa 2010 nyt 86-vuotias Connor syöksyy sillalta kuolemaansa. Itsemurha, vaikuttaa, mutta miksi? Connorilla meni edelleen lujaa, eikä hänellä pitänyt olla mitään syytä päättää päiviään. Varsin pian paljastuu, ettei kyseessä ollutkaan pelkkä itsemurha, vaan kuolema liittyy vuoden 1946 tapahtumiin. Connorin kollega Jake Sterling ja tyttärentytär Maggie ryhtyvät selvittämään mistä on kyse. Alkaa kilpajuoksu siitä, kuka saa haltuunsa japanilaisten tuomiopäivän aseen.

Spiraali on kirjoittajansa esikoisteos. Paul McEuen on päivätyönään fysiikan professori Cornellin yliopistossa ja into tieteeseen välittyy. Spiraali on hieno teknotrilleri, jossa jännitystä ja jännittäviä tapahtumia riittää. Kirja on miellyttävän kompakti, eikä sorru jaaritteluun. Maailma on vakavasti uhattuna, sienitauti uzumaki on todella pirullinen vihollinen. Onneksi uzumakia vastassa on ollut tiedenero Connor. Esikoiseksi Spiraali on todella mainio ja toivon, että McEuen jatkaa trillerien kirjoittamista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...