Paul McEuen: Spiraali

Spiraali

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Liam Connor saa toisen maailmansodan lopussa kutsun Tyynellemerelle. Yhdysvaltojen sotalaiva oli löytänyt japanilaisen sukellusveneen, josta löytyi yhtä vaille kuollut miehistö. Viimeinenkin japanilainen sotilas tekee itsemurhan räjäyttämällä itsensä. Sotalaivan miehistö sairastuu pahasti. Tauti on jonkinlainen sienitauti ja siksi Connor, sienien asiantuntija, kutsutaan paikalle. Paljastuu, että kyseessä on tuomiopäivän ase nimeltään uzumaki.

New Yorkissa 2010 nyt 86-vuotias Connor syöksyy sillalta kuolemaansa. Itsemurha, vaikuttaa, mutta miksi? Connorilla meni edelleen lujaa, eikä hänellä pitänyt olla mitään syytä päättää päiviään. Varsin pian paljastuu, ettei kyseessä ollutkaan pelkkä itsemurha, vaan kuolema liittyy vuoden 1946 tapahtumiin. Connorin kollega Jake Sterling ja tyttärentytär Maggie ryhtyvät selvittämään mistä on kyse. Alkaa kilpajuoksu siitä, kuka saa haltuunsa japanilaisten tuomiopäivän aseen.

Spiraali on kirjoittajansa esikoisteos. Paul McEuen on päivätyönään fysiikan professori Cornellin yliopistossa ja into tieteeseen välittyy. Spiraali on hieno teknotrilleri, jossa jännitystä ja jännittäviä tapahtumia riittää. Kirja on miellyttävän kompakti, eikä sorru jaaritteluun. Maailma on vakavasti uhattuna, sienitauti uzumaki on todella pirullinen vihollinen. Onneksi uzumakia vastassa on ollut tiedenero Connor. Esikoiseksi Spiraali on todella mainio ja toivon, että McEuen jatkaa trillerien kirjoittamista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...