Juri Nummelin: Suomalaisen kirjallisuuden lyhyt historia

Suomalaisen kirjallisuuden lyhyt historia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt on hyvä! Juri Nummelin on onnistunut tiivistämään suomalaisen kirjallisuuden historian alle 170 sivuun tavalla, joka on helppolukuinen, innostava ja kiinnostava.

Nummelinin tuntien tiesin jo etukäteen, että odotettavissa on lavea kattaus kirjallisuutta ja näin tosiaan onkin: niiden odotettujen nimien lisäksi kirjassa käsitellään kattavasti genre- ja viihdekirjallisuutta, jota Nummelin on urallaan kartoittanut laajasti. Kaanonin ulkopuolelta nostetaan esiin kiinnostavia vähemmän tunnettuja nimiä.

Kirja alkaa kansanrunoudesta ja Agricolasta ja päätyy pohtimaan suomalaisen kirjallisuuden tulevaisuutta äänikirjojen ja moniäänisyyden kanssa. Matkan varrella käydään läpi suomenkielisen kaunokirjallisuuden syntymä, realismin ja symbolismin kaudet, itsenäisyyden alkuvuodet, sodanjälkeinen kirjallisuus, poliittinen modernismi, postmodernismi ja kirjamarkkinoiden nykytuulet.

Asiaa on paljon, joten mihinkään yhteen asiaan ei perehdytä muutamaa sivua syvemmin, mutta toisaalta se varmistaa, että kirja etenee sujuvasti ja pysyy nimensä mukaisesti lyhyenä historiana.

Hyvin vaikea tästä on pahaa sanaa keksiä. Nummelin on tehnyt erinomaista työtä. Suosittelisin tätä kenelle tahansa, joka haluaa saada modernin ja monipuolisen näkemyksen suomalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin historiasta. Kirja tarjoaa varmasti nipun lukuvinkkejä kenelle tahansa, sen verran laajalla otteella se nimiä pudottelee.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...