John Hudson: Suurin tiede : kemian historia

Osta kirja itsellesi

Kemia on ainakin tämän kirjan perusteella tieteistä suurin. Kemian vaikutuspiiriin kuuluu kieltämättä paljon inhimillistä toimintaa. Suurin tiede kertoo, mistä kemia on saanut alkunsa ja miten sen opit ja menetelmät ovat ajan mittaan muuttuneet.

Varoituksen sanana todettakoon, että John Hudson tuntuu kirjoittaneen teoksen lähinnä kemian opiskelijoille ja muille alaa tunteville: mitään varsinaista populaaritiedettä kirja nimittäin ei ole, vaan teksti vilisee kemian käsitteitä ja erilaisien aineiden kemiallisia nimiä, joita ei selitetä millään lailla. Lukion lyhyellä kemialla joutuu hyppimään varsin paljon.

Joukossa on kuitenkin sen verran tavallisille kuolevaisille ymmärrettävää tekstiä, että tieteenhistoriasta kiinnostuneille tätä kirjaa voi suositella, kunhan kemiasta on vähintään perusteet hallussa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.