John Hudson: Suurin tiede : kemian historia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kemia on ainakin tämän kirjan perusteella tieteistä suurin. Kemian vaikutuspiiriin kuuluu kieltämättä paljon inhimillistä toimintaa. Suurin tiede kertoo, mistä kemia on saanut alkunsa ja miten sen opit ja menetelmät ovat ajan mittaan muuttuneet.

Varoituksen sanana todettakoon, että John Hudson tuntuu kirjoittaneen teoksen lähinnä kemian opiskelijoille ja muille alaa tunteville: mitään varsinaista populaaritiedettä kirja nimittäin ei ole, vaan teksti vilisee kemian käsitteitä ja erilaisien aineiden kemiallisia nimiä, joita ei selitetä millään lailla. Lukion lyhyellä kemialla joutuu hyppimään varsin paljon.

Joukossa on kuitenkin sen verran tavallisille kuolevaisille ymmärrettävää tekstiä, että tieteenhistoriasta kiinnostuneille tätä kirjaa voi suositella, kunhan kemiasta on vähintään perusteet hallussa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...