Janne Asplund, Teiju Autio, Ilkka Kaskinen ja muut: Tähtilinnoituksen talot : Elämää historiallisessa Haminassa

Tähtilinnoituksen talot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos tykkää taloista, kuten minä, niin tykkää Haminasta ja sen ihanista vanhoista taloista. Hamina on hassun hauska ympyräkaupunki, jolla on huikea historia takana. Huolimatta siitä, että Haminassa oli suurpaloja ja paljon tuhoutui, niin se mitä jäi on varjeltu, pidetty hyvää huolta.

Olen lukuisat kerrat astellut pitkin Haminan katuja ja antanut silmäni levätä niissä vanhoissa taloissa, joista huokuu kaikki eletty elämä. Nyt on käsissäni aivan ihana kirja, joka kertoo Haminan historiaa ja niistä taloista. Kerrotaan, milloin ja kenen toimesta on rakennettu ja mitä kaikkea on sen jälkeen tapahtunut. Onko ollut liiketoimia ja millaisia perheitä on kussakin talossa asunut.

Kuvia on runsaasti. On karttoja ja piirroksia, mutta kaikki nykyiset kuvat taloista ovat Rurik Wasastjernan ottamia ja niissä onkin oma viehätyksensä. On erilaisia kuvakulmia ja ihastuttavia yksityiskohtia.

Tässä kirjassa ei ole pitkästyttävää historian selittämistä vaan herkullisia tarinoita menneiltä ajoilta. Joka taloon liittyy aina jos jonkinmoista tapahtumaa ja niitä tarjoillaan nyt lukijalle.

Uskoisin, että Tähtilinnoituksen talot on kirja, joka kiinnostaa eritoten sellaisia, joille Hamina on tuttu, mutta yhtä hyvin kenelle tahansa, sillä onhan kirjassa paljon Suomen historiaa ja Hamina on ollut melkoisessa roolissa aina Ruotsin vallan ajasta lähtien.

Teos on tehty ammattitaidolla ja sen eteen on nähty vaivaa. Lopussa on mittava lähdeluettelo, asiasanahakemisto ja henkilöhakemisto. Lisäksi pienet esittelyt tekijöistä, joita on ollut neljä.

Tämä kirja on aarrearkku, jonka asetan hyllyyni ja jonka pariin voin aina palata. Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa! Sen kanssa pääsee aikamatkalle.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...