Carlos Ruiz Zafón: Taivasten vanki

Taivasten vanki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Barcelona, vuosi Tuulen varjon tapahtumien jälkeen. Semperen ja pojan kirjakaupassa Daniel Sempere kohtaa erikoisen ja uhkaavan miehen, joka ostaa isolla rahalla kaupan kalleimman kirjan ja lahjoittaa sen Fermín Romero de Torresille – joka työskentelee kirjakaupassa. Muukalainen jättää kirjaan viestin, jolla osoittaa tietävänsä jotain Fermínin taustasta.

Fermín joutui kokemaan kovia 1940-luvulla Espanjan fasistihallituksen vankilassa. Tästä menneisyydestä Daniel ei tiedä mitään, mutta Fermín suostuu lopulta kertomaan. Fermín paljastuu kuolleista nousseeksi – Fermín on virallisesti kuollut. Tästä koituu hienoisia vaikeuksia, sillä Fermín haluaisi päästä naimisiin. Daniel lupaa auttaa ystäväänsä.

Tarinassa on paljon mielenkiintoisia käänteitä, niin Fermínin kokemuksia 1940-luvulta kuin kirjan nykyhetkestä, 1950-luvun lopulta. Se on täynnä jännitystä, mysteereitä ja romantiikkaa. Ja hersyvää kieltä! “Herra professori tutkaili jälkiruokaansa tämän mietelmän valossa ja nyökkäsi ihastuneena. Jätimme tieteilijän maistelemaan teatteridiivan sokerisia suloja ja vetäydyimme ruokasalin perälle nurkkapöytään, ja pian meille tarjoiltiin loistelias illallinen, jonka Fermín puhdisti lautaseltaan teollisuusviilan kiihkolla ja ahnaudella.” Varsinkin Fermín laukoo tasaisella tahdilla hykerryttäviä sutkautuksia.

Tapahtumat nivoutuvat kevyesti yhteen aikaisempien kirjojen kanssa. Enkelipelin päähenkilö David Martín esiintyy myös tässä kirjassa. Aikaisempien kirjojen lukeminen ei ole välttämätöntä, en minäkään enää aiemmista kirjoista juuri mitään muistanut. On aivan luontevaa lukea ensin tämä ja siirtyä sitten aikaisempiin – kaikki nämä kannattaa ehdottomasti lukea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...