Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-Hirviö ja muita outoja juttuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Synkkänä ja myrskyisenä iltana Tatu, Patu ja Veera alkavat kertoa jännittäviä ja outoja tarinoita. Illan mittaan he pelottelevat toisiaan kaikkiaan 12 hurjan jutun verran, joista jokainen mahtuu sopivasti yhdelle kirjan aukeamalle. Ja kyllähän ne outoja tarinoita ovatkin, Jyväskylän jähmettyneestä salamasta tiskaamista välttelevään Vlad Selittäjään. Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-Hirviö ja muita outoja juttuja on jälleen yksi oivallinen lastenkirja Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kynistä.

Kuten Tatu ja Patu -kirjoissa yleensäkin, parasta antia Hirviö-Hirviössä on lähes käsittämätön yksityiskohtien runsaus. Kun kokonainen kertomus on vain aukeaman laajuinen, on Havukaisella ja Toivosella ollut loistava tilaisuus piirtää kuvat täyteen tavaraa tarinankuljetuksen pahemmin kärsimättä. Niinpä esimerkiksi Salaperäisen vaa’an supermarketin vihannesosastolta tai Kirppu-Thorin, niin, no, kirpputorilta löytyy perattavaa ja löydettävää vielä lukuisiksi lueskelukerroiksi. Tekstiä on kaikkineen sen verran vähän, että lukemaan juuri opettelevalle kohderyhmäläisellemme kirja tarjoaa sopivaa haastetta myös itsekseen tutkiskeltavaksi.

Omasta mielestäni Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-Hirviö ja muita outoja juttuja kuuluu ihan laatusarjan kärkipäähän. Se on hauska, yllättävä, jännittävä ja outo samalla kerralla. Mutta mikä sitten on Tatun ja Patun mielestä kaikkein kauhistuttavinta? Se selviää vain lukemalla. Suosittelen koko perheelle!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...