Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu kesäleirillä

Tatu ja Patu kesäleirillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

8-vuotias Timppa on lähdössä ensimmäistä kertaa elämässään lähes viikoksi kotoa pois lasten kesäleirille. Timppaa reissu jännittää, koska hän ei tunne ketään muita leiriläisiä, mutta asiat kyllä alkavat varmasti järjestyä. Jo bussimatkalla kohti leirikeskusta Timppa saa kaksi uutta ystävää, Tatun ja Patun. Kunhan leirikeskukseen asti päästään, löytyy uusia tuttavuuksia lisää. Mielenkiintoinen ja iloinen leiriviikko on valmis alkamaan.

Tatu ja Patu kesäleirillä on tutun outoa menoa tulvillaan oleva hauska lastenkirja, jo 23. lajiaan Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kynistä. Tatu ja Patu eivät varsinaisesti ole kirjan päähenkilöt, koska kyseessä on Timpan leiripäiväkirja, mutta kuten arvata saattaa, outolalaisveljekset tuppaavat varastamaan shown tempauksillaan. Heti leirille saavuttuaan Tatu purkaa kaikki matkatavaransa, Patulla on vähän väärä käsitys makuupussin toimintaperiaatteesta, nuotion sytyttämisessä kärähtäneet kulmakarvat voidaan korvata sammalella ja niin edespäin. Ja missä onkaan turvallisinta olla ukonilman iskiessä?

Meidän perheemme 8-vuotias on viihtynyt jo vuosia Tatun ja Patun seikkailujen parissa, ja yksityiskohtia pulppuavat sarjan kirjat kiertävät säännöllisesti käsissä yhä uusia lukukertoja. Hektinen rytmi ja humoristiset yksityiskohdat ovatkin Tatun ja Patun tavaramerkkejä. Hyvää lastenkirjaa etsivän ei tarvitse pelätä pettyvänsä tämänkään Tatun ja Patun parissa. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 235 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...