Katleena Kortesuo: Tekstiä ruudulla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Katleena Kortesuo on kirjoittanut työelämän tarpeisiin napakan oppaan tekstin kirjoittamisesta verkkoon. Kirja käsittelee käytännönläheisesti verkkotekstien eri lajeja. Lukija oppii, miten viestitään sähköpostilla, blogeissa ja Facebookin kaltaisissa medioissa.

Lähestymistapa on erittäin konkreettinen, ilmaisu on tiivistä ja täynnä esimerkkejä, vinkkilistoja ja taulukoita. Teos ei ole kuivakka, vaan mukana on huumoriakin. Opas on kaikinpuolin varsin näppärää luettavaa ja oppiakin tarttuu päähän aivan varmasti.

Kirja on siis kirjoitettu yrityselämän tarpeisiin ja siinä käytössä se on parhaimmillaan. Kirjasta saa ideoita ja toimivia käytäntöjä niin pienyrittäjä kuin isommassakin yrityksessä toimiva verkkotekstien kirjoittaja. Kirjan avulla voi kehittää omaa viestintäänsä, oppia alkeet hakukoneoptimoinnista ja saada sähköpostiviestinnän sujuvammaksi.

Myös omaksi ilokseen bloggaavat ja erilaisia verkkotekstejä raapustavat saavat kirjan ohjeista hyviä vinkkejä, mutta en ole aivan varma, onko kirja siinä tapauksessa noin 50 euron hintansa arvoinen. Yrityskäytössä kirja on ehdottomasti kannattava hankinta, jos verkkotekstien kirjoittaminen kuuluu työnkuvaan, mutta tuntuu vieraalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...