Virpi Hämeen-Anttila: Tiergartenin teurastaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Helmikuussa 1922 sisäministeri Heikki Ritavuori murhataan kotiovelleen Helsingissä. Tilanne on poliittisesti arka, ja sisäministeriön virkatyönsä ohella amatööridekkarina toimiva Karl Axel Björk kihisee raivosta, kun häntä ei päästetä avustamaan tutkimuksia. Onneksi hänen setänsä yhtiö tarvitsee yhdysmiestä Berliiniin, ja useita kieliä sujuvasti puhuva herrasmies Björk on valmis matkaan.

Myös Berliinissä kuohuu. Hyperinflaation huippu on Weimarin tasavallassa pian edessä, ja talouskurimuksen keskeltä vähitellen nousevien nationalististen voimien seuraukset tunnemme kaikki. Tämä kaikki ei kuitenkaan ole ihan vielä ajankohtaista, kun Björk saapuu Saksaan. Berliinissä on vapaalla jalalla pieniä lapsia sieppaava ja raa’asti murhaava hullu. Kun Björkin naapurin tytär katoaa, ei Björk voi enää istua käsiensä päällä, vaan hänen on toimittava.

Tiergartenin teurastaja on Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarjan viides osa. Mehukkaasta ajankuvasta, jännittävistä juonenkäänteistä ja romanttisista ihmissuhdekiemuroistaan tunnettu suosittu sarja ei petä tälläkään kerralla, vaikka keskeinen miljöö vaihtuukin Helsingistä suurempaan metropoliin. Nyt tutkittava rikostapaus on sen verran synkeä, että voisi sanoa Tiergartenin teurastajan olevan sarjan jännittävin kirja tähän mennessä. Björkin nopeille hoksottimille on todella tarvetta, sillä kadonneiden lasten etsimisessä jokainen sekunti on tärkeä.

Juonenkuljetuksen ohella Hämeen-Anttila panostaa taas kerran ajankuvaan. Björk kulkee kabareissa ja oluttuvissa. Maailman meno vapaamielisessä metropolissa on kovin toisenlaista kuin Helsingissä. Berliini katuineen ja kanaaleineen on vahvasti läsnä Tiergartenin teurastajan sivuilla. Romanttista puoltakaan ei unohdeta, eivätkä Björkin vaikeudet päättää tulevaa puolisoaan näytä ainakaan helpottavan.

Kaikkiaan Virpi Hämeen-Anttilan Tiergartenin teurastaja on viihdyttävää ja laadukasta dekkarikirjallisuutta. Suosittelen lämpimästi!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...