Kaj Korkea-aho: Tummempaa tuolla puolen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Benjaminin kihlattu Sofie kuolee auto-onnettomuudessa. Ylinopeuskamera kuvaa Sofien hetki ennen kolaria ja kuvassa on jotain yllättävää. Sofien veli Loke työskentelee radiossa ja kärsii pahasta änkytyksestä. Christoffer tekee gradua kansatieteestä ja valmistelee häitä sulhasensa kanssa. Simon on pappi, joka jää kiinni huijauksesta juoksukilpailussa.

Vanhat kaverit ovat hajaantuneet eri puolille Suomea, mutta Sofien hautajaiset kokoavat sakin yhteen kotipaikkakunnalle Pohjanmaalle. Menneisyys iskee päin naamaa avokämmenellä, kun huolella varjellut synkät salaisuudet alkavat paljastua.

En odottanut kirjalta oikeastaan mitään ja sitä suurempi oli yllätys, kun se paljastui erittäin hyväksi. Mieleen tulee John Ajvide Lindqvistin parhaat kirjat. Kaj Korkea-aho on kehitellyt hienon henkilögallerian, kirjan päähenkilöt ovat mielenkiintoisia tyyppejä, jotka on piirretty taitavasti. Kauhutunnelmaa rakennellaan taitavasti ja salaisuuksia paljastuu siten, että lukija saa yllättyä monta kertaa.

Tummempaa tuolla puolen on hätkähdyttävän hyvä kirja, ehdottomasti vuoden 2012 parhaita kirjoja. Korkea-ahon edellinen teos Katso minuun pienehen pitää ehdottomasti lukea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...