Kaj Korkea-aho: Tummempaa tuolla puolen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Benjaminin kihlattu Sofie kuolee auto-onnettomuudessa. Ylinopeuskamera kuvaa Sofien hetki ennen kolaria ja kuvassa on jotain yllättävää. Sofien veli Loke työskentelee radiossa ja kärsii pahasta änkytyksestä. Christoffer tekee gradua kansatieteestä ja valmistelee häitä sulhasensa kanssa. Simon on pappi, joka jää kiinni huijauksesta juoksukilpailussa.

Vanhat kaverit ovat hajaantuneet eri puolille Suomea, mutta Sofien hautajaiset kokoavat sakin yhteen kotipaikkakunnalle Pohjanmaalle. Menneisyys iskee päin naamaa avokämmenellä, kun huolella varjellut synkät salaisuudet alkavat paljastua.

En odottanut kirjalta oikeastaan mitään ja sitä suurempi oli yllätys, kun se paljastui erittäin hyväksi. Mieleen tulee John Ajvide Lindqvistin parhaat kirjat. Kaj Korkea-aho on kehitellyt hienon henkilögallerian, kirjan päähenkilöt ovat mielenkiintoisia tyyppejä, jotka on piirretty taitavasti. Kauhutunnelmaa rakennellaan taitavasti ja salaisuuksia paljastuu siten, että lukija saa yllättyä monta kertaa.

Tummempaa tuolla puolen on hätkähdyttävän hyvä kirja, ehdottomasti vuoden 2012 parhaita kirjoja. Korkea-ahon edellinen teos Katso minuun pienehen pitää ehdottomasti lukea.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Jos lähtisin viikoksi anopin kanssa mökille ja saisin ottaa vain kolme kirjaa mukaan, tämä olisi yksi niistä. Kutkuttavan kauhea, karmean kiehtova, hieno teos!

  2. Voitin tuon kyseisen kirjan täällä ja oli todella yllätyksellinen, karmiva, mukaansatempaava….lukemisesta on jo jokunen viikko mutta tarina edelleen mielessä vahvasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...